USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Благодатний вогонь привезли в Україну, його зустріли на Волині. Відео

24 Квітня 2022 05:14
Делегація на чолі з Митрополитом Луцьким і Волинським Михаїлом зустріла Благодатний вогонь на Волині та доставила у Кафедральний собор Святої Трійці ПЦУ.

Дійство відбулось у великодню ніч, з 23 на 24 квітня.

Зазвичай вогонь доставляють з Єрусалиму літаком до Києва, звідки розвозять по храмах. Проте цьогоріч через воєнний стан авіапростір закрили, тому доставили вогонь в Україну сушею. Волинь отримала його першою.

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл, отримавши вогонь, привітав всіх присутніх: «Христос воскрес!» У супроводі патрульної поліції вогонь доставили в Луцьк, а також повезли у Київ та Львів.

Нагадаємо, що церемонію сходження Благодатного вогню щороку проводять у Велику Суботу перед Великоднем. Чин сходження відбувається у Кувуклії (каплиці) Гробу Господнього.

Винесення Благодатного вогню символізує воскресіння Ісуса Христа. Після сходження вогонь, за традицією, передають вірянам та представникам християнських конфесій, які розвозять його світом.

За переказами, якщо світло не зійде – це означатиме кінець світу. Цього року диво сталося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus