USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Близько 20 млн грн Україна втрачає щодня через нелегальний алкоголь

20 Жовтня 2017 09:59
Нелегальні виробники та продавці алкоголю заробляють до 20 млн грн на день і близько 8,4 млрд грн на рік.

Про це повідомляє УНН, посилаючись на директора Української асоціації постачальників торгових мереж Олексія Дорошенко.

Він також наголосив, що за 10 років виробництво спирту в Україні знизилось в 3 рази. А спроби держави отримати прибуток від галузі через підвищення акцизів на спирт та алкогольну продукцію не мають жодного позитивного ефекту.

"З 2010 по 2016 роки ставки акцизу на спирт зросли в 3 рази, а надходження практично не змінилися. Високими темпами зростають й акцизи на міцний алкоголь, але доход бюджету від цього не тільки не зростає, в цьому році він навіть впав. Це говорить про те, що подальші кроки з підвищення акцизу можуть або не привести до його зростання, або знову їх зменшити. Якщо раніше акцизи з виробників горілки були в рази більше, ніж від пивоварів, то за останні роки вони практично зрівнялися", - зазначив експерт.

О.Дорошенко додав, що через підвищення акцизів 70% алкогольного ринку опинилося в тіні.

"Україна схожа на Болгарію, яка одним кроком підняла ставки акцизів на алкоголь до рівня європейських і отримала 70% ринку поза законом. З чим вже й не змогла впоратися", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, шо на Волині співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками та прокуратурою блокували контрабанду спирту та цигарок до країн Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus