USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Борги «Волиньобленерго» щомісяця збільшуються на 2 мільйони

21 Квітня 2015 13:46
У ПАТ «Волиньобленерго» - чималі проблеми. Йому боргують комунальні підприємства 14 мільйонів гривень. Окрім цього, є тенденція до збільшення заборгованості.

Про це йшлося під час засідання Антикризового енергетичного штабу, який провів голова облдержадміністрації Володимир Гунчик у режимі відеоселектору за участю голів районних державних адміністрацій та голів районних рад сьогодні, 21-го квітня.

Генеральний директор ПАТ «Волиньобленерго» Олександр Білець розповів,що борги збільшуються щомісяця.

«Цього опалювального сезону ми працювали в режимі надзвичайного стану. Нам давали ліміт 292 мегавати на годину, ми давали максимум до 305 мегаватів на годину. Нам боргують 14 мільйонів гривень. Найбільші боржники ДКП «Луцьктепло» та КП «Луцькводоканал». Зауважу, що ми маємо чітку тенденцію до збільшення боргів щомісяця на два мільйони гривень», - інформував Білець.

З приводу боргів комунальних підприємств Луцька, то заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев запевнив, що над цим у мерії працюють.

«Дійсно, є заборгованості, але ми над цим працюємо, хоча і не все вдається», - повідомив чиновник.

Попри борги, розповідає генеральний директор ПАТ «Волиньобленерго», підприємство вдається розвивати. Зокрема, торік «Волиньобленерго» використало більше 50 мільйонів гривень на інвестиційні програми.

Нагадаємо, на Волині майже усі електромережі зношені. Зі слів директора департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської обласної державної адміністрації Володимира Банади, зношеність повітряних і кабельних електроліній становить 89%. Окрім цього, щороку приріст зношеності становить 1.3%-1.7%.

Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що торік «Волиньобленерго» вдалося до маніпуляцій, аби усунути конкурента. Йшлося про те, що ПАТ «Волиньобленерго» та ТОВ «НіК» своїми діями призвели до усунення ТОВ «Енергоцентр» з ринку програмування та обслуговування електролічильників на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Джмол Показати IP 21 Квітня 2015 14:02
Ви знаєте - це енерго таке кодло, такі гниди, що їхні проблеми тільки радують, хай їм, с.кам, буде гірше і гірше.
Шан до Джмол Показати IP 21 Квітня 2015 14:21
Їм буде гірше і це відгукнеться в першу чергу на тобі як на споживачу.
Джмол до Шан Показати IP 21 Квітня 2015 14:47
Ви, чоловіче, напевно, в Луцьку живете. На всьому готовому, або на електрифікованій давним-давно вулиці. А спробуйте електрифікувати новий житловий масив, або домогтися, щоб у Вас в розетці було як годиться 220, а не 170. Ось тоді і пофілософствуєте, що де відгукується.
Шан до Джмол Показати IP 21 Квітня 2015 16:02
Ви праві, я живу в Луцьку, але це не означає, що я не знаю що робиться в районах, тому що тісно з цим пов'язаний. Ви привикли, що все має бути так як ви бажаєте не залежачи від ситуації, а нізто не звертає увагу на старі лінії, які були ще з радянських часів, на старі трансформатори, яким не хватає потужності на теперешні ел прилади, коли кожен споживач зараз ставить бойлер не збільшуючи потужності, а мучиться вся вулиця з перепадами. Тарифи на ел. Енергію одні з найдешевших в СНГ і Європі, а всі музолять і ниють, якщо хочеш мати все, то зроби сам, купляй стабілізатора і слідкуй.
Джмол до Шан Показати IP 21 Квітня 2015 19:31
коментар було видалено
Джмол до Шан Показати IP 21 Квітня 2015 20:09
Я бачу. що ти один з тих кровососів від енергетики. Як тільки щось - одразу заводите свою шарманку " зношене, старе, совдепія". А як з нестандартними підключеннями, коли лінію будують всі, а енергетики користуються нею для своїх потреб. А 1500 грн. за кВ при підключенні споживача - це так - пил? Джипи під РЕС-ами - не ваші. а ваших дружин? А змушувати підприємства платити наперед? Бойлер. Якщо твої мережі його не тягнуть, то якого милого ти агітуєш за зонні тарифи? І нафіга мені купляти стабілізатора, якщо якісну електрику ТИ мені мусиш забезпечити згідно договору про електропостачання. Не здатен - зменшуй ціни. За великим рахунком, я приблизно за пів-року відключусь від твоїх кончених мереж і буду мати чистий спокій. Твоя контора мені стільки нервів з"їла, що жодного співчуття до ваших клопотів у мене нема.
Джмол Показати IP 21 Квітня 2015 14:02
коментар було видалено
123 Показати IP 21 Квітня 2015 14:16
Банада давним-давно вже не працює. А боргі ростуть і будуть ще рости, бо "нету денег"
Правдоруб Показати IP 21 Квітня 2015 16:17
То проведіть ревізію, куди діваються гроші. Проведіть аналіз життя вищого керівництва та їх родичів і все стане на свої місця, і гроші найдуться, і борги не будуть рости
алекс Показати IP 21 Квітня 2015 17:07
Всі козли крім енергетиків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus