USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Браконьєрів «кришували» екологічний інспектор та голова УТМР?

19 Жовтня 2009 10:11
Під час рейду водоймами Старовижівського району були затримані браконьєри, які, незаконно ловили рибу із застосуванням волочка. Затримані розповіли, що ловлять рибу на прохання голови районної організації УТМР Миколи Бащука і екологічного інспектора Миколи Вегерича, які запевнили, що за це їм нічого не загрожує. Про це 19 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Рейд відбувався за участю інспектора охорони водних живих ресурсів Сергія Дмитрука, директора ДП «Мисливське господарство «Старовижівське» Віталія Гайди та мисливствознавця Василя Барана.
Неподалік хуторів села Яревище за 150 від Прип\'яті учасники рейду помітили автомобіль «УАЗ». Трохи далі троє чоловіків у водонепроникаючих костюмах ловили рибу волочком – пише газета «Волинь-нова», журналіст якої брав участь у рейді.
Незаконний вилов риби і затримання браконьєрів проходили на очах у людей, які сиділи в автомобілі. Тікати вони не стали. Складалося враження, що водій і пасажир автомобіля або розгубилися, або ж надто впевнені у собі. В автомобілі сиділи голова Старовижівської районної організації Українського товариства мисливців і рибалок Микола Бащук, поруч із ним у службовому одязі - екологічний інспектор району Микола Вегерич. Якось пояснити свою присутність під час незаконного вилову риби вони не схотіли і почали ховатись від об\'єктива фотоапарата.
Спійманими на гарячому браконьєрамивиявились мешканці села Яревище Олександр Сех, Ростислав Сех та Олексій Зубік. Олександр Сех сказав, що рибу вони ловили на прохання голови районної організації УТМР Миколи Бащука і екологічного інспектора Миколи Вегерича. Ті запевнили, що за це їм нічого не загрожує - сказали браконьєри. Олексій Зубік підтвердив його слова, зазначивши, що гості із райцентру увесь час стояли біля них, коли вони ловили рибу.
Ростислав Сех розповів, що зранку 13 жовтня до нього зателефонував Микола Бащук, поцікавився, чи ловиться риба і запропонував вирушити на Прип\'ять. Браконьєри встигли упіймати 10 щук загальною вагою п\'ять кілограмів.
Як зазначив Ростислав Сех, частину улову він збирався залишити собі, а частину віддати Миколі Вегеричу та Миколі Бащуку. Затримання браконьєрів, а також їх пояснення були задокументовані та зафіксовані на фото та відео. Волочок у браконьєрів вилучили - пише \"Волинь-нова\".
Учасники рейду повідомили про виявлений факт браконьєрства районну прокуратуру, передали відповідні матеріали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2009 11:46
І нічого їм не буде бо криша в їхньої криши ще є.
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2009 22:58
+1!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus