USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Будем бить вас за «Азов» і Бучу…» У Луцьку репер SKOFKA зібрав солдаут та назбирав 117 тисяч на ЗСУ. Фоторепортаж

29 Жовтня 2023 12:02
В обласному центрі Волині вдруге виступив відомий реп-виконавець SKOFKA. Перший сольник у Луцьку артист дав два роки тому. Учора в розважальному центрі «Промінь» він багато спілкувався зі скофчанами (саме так репер називає поціновувачів своєї творчості), розповідаючи історії про себе та своє дитинство, виконував воєнні треки, один з яких присвячений загиблому другу, а також обіцяв виконати сальто, якщо лучани назбирають певну суму на допомогу ЗСУ.

Популярність та впізнаваність артиста значно зросла з початку повномасштабного вторгнення, коли з’явилися пісні «Чути гімн» та «Не забудем і не пробачим», відповідно нові фанати захотіли послухати виступ репера наживо та розмели усі квитки.
«Коли люди йдуть на мої концерти, то, напевно думають, що це SKOFKA, це великий артист, адже його пісні популярні. Але як бачите, я і зростом не великий. Десь у 2007 році у своєму рідному Здолбунові просто почав читати реп. Тоді я не міг подумати, що мої пісні буде слухати так багато людей. Коли все понеслось, завдяки вам, до речі, ми почали думати, що треба концерти робить. Я такий: «Ого, на це я не готувався, я далеко не тамада на сцені».

Ми думали шоу, пробували по-різному. Але в якийсь момент я зрозумів, що мені не хочеться нічого, просто хочеться вийти сюди і поспівати пісні з вами, хочеться бути таким перед вами, як я перед своїми друзями, таким, який я є, щоб ви дізналися шось про мене більше. Тому клоуном по сцені я бігати не буду, тут не буде якогось шоу, але я буду максимально чесний і відвертий перед вами. Дякую!» – звернувся до лучан SKOFKA, чим викликав шквал оплесків у залі.
Репер багато розповідав про свої треки. «Ой на ой» він написав за сім днів до повномасштабного вторгнення, записав його за сім годин. А трек «Сірник» має таку назву, тому що колись батько артиста йому розповів, що в армії його змушували застеляти ліжко швидше, ніж сірник догорить.

SKOFKA пригадав свій концерт у Луцьку кілька років тому. Для нього це був перший сольник, він приїхав до Луцька з друзями. Коли репер був на сцені, то не чув реакції публіки, і подумав, що людям не подобається. А вже після виступу йому розповіли, що оскільки він виступав у залі кінотеатру, то звук просто не відбивався на нього.

«Я вас слабо чую, але я буду вірити отут серцем, що ви зі мною», – зауважив SKOFKA.

Далі виконав трек присвячений дитинству «Береза стара», присвятив пісню «Файна» дівчатам, зачитав дорожній трек «В дорогу». SKOFKA у день концерту в Луцьку влаштував опитування в Instagram, хто прийде на його виступ, тому влаштував перекличку в залі, називаючи профілі людей.
«Наступний трек заспіваємо разом з вами, тому що мого друга Олега Калуша зараз немає на сцені. Я думаю, з вами не гірше виконаємо», – анонсував репер одну з найвідоміших своїх пісень «Давай на чистоту».

Також він заспівав трек «Додому», відео на який має 70 мільйонів переглядів на YouTube: «Є такі артисти, які вкидують купу реклами, всі знають про цей трек – значить він популярний. Але через місяць-два ми не згадуємо його. А коли пісня попадає в душу, то вона популярна багато років. Про це ми завжди мріємо. «Додому» почуло дуже багато українців, в тому числі і за кордоном. Це все завдяки вам».
Чи не найбільше лучани хотіли почути пісні, які вийшли вже під час повномасштабного вторгнення та присвячені жахливим подіям в Україні: «Не забудем і не пробачим», «Батьківщина», «Чути гімн».

Остання пісня взагалі стала символом повномасштабного вторгнення, її репер присвятив своєму загиблому на війні другу Валентину Коноводову. «Чути гімн» вийшов, коли окупанти вдарили по Оленівці. Друзі репера сказали, що він вчергове звангував певні події у своїй пісні, адже там є слова «Будем бить вас за «Азов»…». SKOFKA це засмутило, адже він подумав, що передбачив щось погане, тому написав ще одну пісню «Мир на землі».
Репер розповів, що нещодавно його команді вдалося назбирати два мільйони гривень на автомобілі для військових, а тепер триває збір на фури-тягачі для 56-ї бригади. Загалом потрібно 3,6 мільйона гривень. Репер пообіцяв, що якщо лучани впродовж його виступу закинуть на монобанку або зберуть у залі загалом 180 тисяч гривень, то він наприкінці концерту зробить сальто. Лучани «пробили» позначку в 117 тисяч, тож репер свій трюк залишив на інші концерти туру.
Після останньої пісні програми «Погані сусіди» SKOFKA не став іти зі сцени та повторно заспівав кілька пісень.

«Усі артисти йдуть зі сцени після останнього треку і ховаються за ширмою, чекаючи, поки їх покличуть. Я не люблю, коли мене просять. Мені нічого не шкода для моїх скофчан», – сказав SKOFKA.
Традиційно останнім треком став «Додому», який репер виконав в унісон з лучанами. Сьогодні артист виступить у Рівному.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus