USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Буккросинг добрався до бібліотеки СНУ

25 Вересня 2012 14:17
До міжнародного руху буккросинг приєднався Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки. У бібліотеці навчального закладу працюватиме спеціальна поличка.

Про це 25 вересня «ВН» розповіла методист відділу культурно-просвітницької роботи бібліотеки Світлана Кресак.

З її слів, буккросинг – це міжнародний читацький рух, який покликаний популяризувати читання серед молоді. «З цією ж метою ми приєдналися, щоб популяризувати серед студентської молоді», - зауважила посадовець.

Загалом вона характеризує буккросинг, як звільнення книг з домашніх полиць і передача їх незнайомим людям. «В основі ідеї лежить довіра. Щоб людина не привласнювала книгу а передавала іншій», - пояснила Кресак.

Щодо практичного втілення буккросингу в бібліотеці СНУ, то в приміщенні закладу освітнього закладу встановлять спеціальну полицю, на яку студенти ставитимуть «книги-мандрівниці».

«На книжці буде спеціальна позначка та інформація про власника книги, його контакти. Також інструкція як залишити враження про книгу на спеціальному сайті», - відзначила фахівець.

«Університетська бібліотека перша серед волинських бібліотек приєдналася до руху», - насамкінець повідомила Кресак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus