USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Часто з «репресіями» плутають вимогу працювати законно, - Башкаленко

16 Червня 2010 10:51
Голова обласної організації Партії регіонів, перший заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Башкаленко нагадав, що Президент Віктор Янукович пропонує заборонити перевірки бізнесу без попередження.

Про це він заявив, коментуючи звинувачення влади у тиску на підприємців.

«Президент пропонує скоротити тривалість планових виїзних перевірок на підприємствах до 20 робочих днів (нині 30), а щодо суб`єктів малого підприємництва – до 10 робочих днів (наразі 20). Щодо позапланових перевірок, то їхню тривалість Янукович пропонує встановити не більшою за 10 робочих днів (зараз 15), а щодо суб`єктів малого підприємництва - 5 робочих днів (нині 10)», - розповів Башкаленко.

«Усі закиди, які зараз лунають від наших опонентів – це лише коливання повітря. Адже якщо є факти про тиск на підприємців, то треба казати чітко:: на кого? хто? коли? В інших випадках – це не більше аніж несерйозна чи провокативна інформація. Втім, ті, хто розповсюджує подібні чутки – непогано орієнтуються у психології мас, адже доволі часто така резонансна інформація не сприймається критично. Хтось бовкнув, що на підприємців тиснуть, а конкретики як правило ніхто не наводить, та й не вимагає у більшості випадків. Коли я запитую в людей, які кажуть мені подібну інформацію: «Назвіть конкретні прізвища». Відразу чую у відповідь: «Ні, бо тих, кого ми назвемо, загноблять». А ви хоча б пробували? Це виглядає доволі непрофесійно подавати таку сумнівну інформацію. І оперувати нею в осудженні дій влади», - вважає Башкаленко.

Водночас Башкаленко наголошує, що часто «репресіями проти бізнесу» називають те, що влада виводить «на чисту воду» нечесних підприємців. «Доволі часто банкрутство і збитковість є «паперовими». Я особисто зіштовхувався з випадками, коли наприклад, перевізник має задекларованими на підприємстві три транспортних засоби, а ще три зареєстровані на дружину, ще три на тещу і так далі. А платить податків він лише за три авто. Відтак, заявляє про збитковість та скруту. Про який тиск може йти мова по відношенню до такого бізнесмена? І хіба це репресії до бізнесу? Ні, це пропозиція: або граємо по-чесному, або вибуваємо з гри».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus