USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чорногорія знову впускатиме українців без тесту на коронавірус

12 Січня 2021 21:10
Чорногорія змінила правила в’їзду та знову не вимагатиме для в’їзду негативного тесту на коронавірус – як для власних громадян, так і для іноземців – з 12 січня.

Про це повідомляє Європейська правда.

«Іноземцям та громадянам Чорногорії більше не потрібен тест для в’їзду до Чорногорії», – оголосила міністр охорони здоров’я Єлена Боровініч Бойович.

Причиною пом’якшення обмежень вона назвала покращення епідеміологічної ситуації, зокрема, зменшення завантаженості ліжок у лікарнях до 57%, тоді як у другій половині грудня це було 67%.

Також скасовують заборону на пересування між містами у вихідні дні.

Посольство України у Чорногорії після цього також опублікувало оголошення про те, що за новим рішенням «дозволено в’їзд в Чорногорію всім іноземцям без тесту», відтак і громадянам України. Втім, Чорногорія – у «червоній зоні» згідно з останнім списком МОЗ, і після повернення звідти вимагається самоізоляція.

Міністр економічного розвитку Яков Мілатович зазначив, що відмова від вимоги тесту покращить економічне становище туристичної галузі та ресторанів.

«Вільний в’їзд до Чорногорії і дозвіл на міжміське сполучення у вихідні вплине на нашу загальну економічну активність», – зазначив він.

За його словами, внаслідок обмеження в’їзду для туристів Чорногорія втратила 450-500 мільйонів євро.

За попередню добу у Чорногорії з населенням близько 620 тисяч осіб зареєстрували 388 нових випадків зараження. Загалом хворі на цей час майже 9 600 осіб.

При цьому, за останніми даними, саме у Чорногорії зараз найбільша кількість «активних» хворих у регіоні – 1 507 на 100 000 населення, тоді як у Словенії – 1 217, Албанії – 858.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus