USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Чуттєві пісні, драйв і заявка на Євробачення: у Луцьку з великим сольним концертом виступив YAKTAK. Фото

3 Листопада 2023 11:23
Український музикант та виконавець із Волині YAKTAK виступив у Луцьку в межах осіннього концертного туру. Великий сольний концерт із живим бендом відбувся 2 листопада о 17:00 та о 19:00 в РЦ «Промінь».

Із перших хвилин зал вибухнув оваціями, коли залунали вже відомі хіти «Чекає вдома», «Не мовчи», «Коли болить душа», «Порічка», «В пустій кімнаті», «Вродлива», «Уночі» та інших. Запалювали всі без винятку, сидіти YAKTAK не дозволяв нікому.

Як розповів 18-річний виконавець, він мріє витіснити російську музику з усіх топ-чартів України, і це йому вже вдається. Незважаючи на юний вік, YAKTAK (справжнє ім'я Ярослав Карпук) вже має мільйони переглядів у YouTube. Також хлопець виконував пісні в дуеті з популярними українськими виконавицями MamaRika, JERRY HEIL, KOLA.
Особливо чуттєвим стало виконання пісні «Уночі», під яку всі глядачі ввімкнули ліхтарики і танцювали повільні танці. Для співака ця композиція має особливе значення.
«Коли я був меншим, було дуже страшно зізнатися, що мені подобається якась дівчина, і я завжди співав різні романтичні пісні. І потім подумав, що в мене немає такої пісні, яку можна заспівати і більше нічого не говорити, тож це саме вона», – поділився спогадами виконавець.
Не обійшлося і без красивого оздоблення гітари – вона завжди має оригінальне «вбрання» на різні композиції.
Також YAKTAK заспівав для лучан свою нову пісню «Поруч», яку презентував кілька днів тому.
Концерти на Волині для виконавця мають особливе значення, адже вдома бувати доводиться нечасто.

«Я дуже рідко буваю вдома, на Волині. Постійно якісь концерти, десь по Україні чи за кордоном. Тому як тільки проїжджаю табличку «Волинська область», одразу в думках: «Я вдома, там, де спокій». Для мене цей концерт максимально домашній і душевний», – зізнається YAKTAK.
Читати ще: «Ходив з гітарою по Луцьку, а мені давали 5 гривень». YAKTAK розповів луцьким студентам про перший кліп, псевдонім та Євробачення. Фото

Як зазначають організатори – VINIL Concert agency, частину коштів з концертів передадуть на ЗСУ, а також на виступах ініціюють збір на авто для Сил спеціальних операцій. Під час концерту YAKTAK передав скриньку, куди люди могли кинути свій донат.
Ще однією важливою новиною, якою поділився виконавець з глядачами, стало те, що вони з командою подали заявку на Нацвідбір на Євробачення-2024.
Наприкінці YAKTAK звернувся до глядачів з чуттєвою промовою.

«Що я хотів би сказати цим концертом взагалі? Ми усі знаємо і розуміємо, що у нас відбувається в країні. І знаємо те, що ворог прийшов забрати найцінніші речі, які є в кожної людини: свободу, батьківщину і життя. То давайте будемо жити! Давайте будемо йти наперекір усім, хто не хоче, щоб ми тут були. Нам немає куди тікати, немає куди ховатися і до нас ніхто не прийде допомогти.
Ви знаєте, зараз дуже багато думок у суспільстві щодо того, чи потрібні концерти. Хіба варто просто вдома зачинитися й чекати, поки нас нищать, стараються стерти з лиця землі, знищують нашу культуру, мову? Та саме зараз нам треба збиратися і хоча б ту годину поспівати українських пісень. Саме зараз треба розмовляти українською мовою, писати музику і розвивати культуру, бо вона нікому не треба, окрім нас самих.
Зараз дуже мало позитивних новин. То давайте створювати позитивні новини самі. За нас ніхто не проживе ці часи. Війна триває вже майже 10 років, а нам з вами треба жити й бути сильними. Давайте підтримувати різні збори, які у нас відбуваються, не обов'язково донатити великі суми, це може бути і дві гривні, і п’ять, але кожен різною сумою має підтримувати ЗСУ, бо ніхто інший цього не зробить», – наголосив співак.
Особливо атмосферним було завершення концерту, коли виконавець разом із залом заспівали Гімн України.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 3 Листопада 2023 16:02
JERRY HEIL, KOLA - українські? Такі українські, що аж назви чужинські...
А чим? до Лучанин Показати IP 3 Листопада 2023 16:22
А чим ще пантанутись вони можуть?
ABC Показати IP 3 Листопада 2023 16:32
Красава!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus