USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи варто волинянам остерігатись Еболи

21 Серпня 2014 17:44
У Луцьку обговорили імовірність ризику поширення вірусу Ебола в Україні та на Волині зокрема.

Про це йшлося під час наради у начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації з лікарями-педіатрами лікувально-профілактичних закладів області з розгляду актуальних питань педіатрії сьогодні, 21 серпня.

Як зазначила лікар-епідеміолог Головного управління Держсанепідслужби у Волинській області Валентина Новачевська, у світі погіршується ситуація щодо поширення особливо небезпечних інфекцій. Зокрема, згідно зі статистикою Всесвітньої організації охорони здоров’я, на всіх континентах реєструються спалахи поліомієліту в Азії, Афганістані та Іраці, бруцельозу в Ізраїлі, сибірки в Індії, чуми в Латинській Америці тощо.

Так, за межі Африканського континенту вийшла лихоманка Ебола і нині реєструються хворі на цю недугу в Європі. У зв’язку з чим, зі слів спеціаліста, відповідні служби мають бути готові до поширення інфекції. Оскільки, у випадку поширення вірусу Ебола Європою, Україна та Волинь можуть виявитись безсилими проти недуги. Мовляв, спеціального екрану немає навіть у інфекційні лікарні Луцька, а звичайна маска не рятує від недуги.

Валентина Новачевська зазначає, що умов для поширення захворювання в Україні немає, оскільки воно не ензоотичне для України. Проте, для того, щоб захворіти Еболою достатньо поспілкуватись з людиною, яка була на континенті поширення вірусу.

«Тому потрібно пам’ятати про те, що є така біда. В зв’язку з міграцією, такі хвороби стають ближче до нас», - зауважила лікар-епідеміолог насамкінець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
титушко Показати IP 21 Серпня 2014 17:48
эбола под микроскопом -ватники в шоке.
стук-стук Показати IP 21 Серпня 2014 17:56
В Луцьку є вельми "порядні дівчата", що мають вкрай специфічний бізнес: пару раз на рік виїзджають в країни Азії та Африки до чорнодупих "папіків", привозячи стаміци гроші, дорогоцінності та розмаїті тифуси. Тих курвів треба взяти на облік та тримати під особливим наглядом, бо через них можуть погинути ні в чому не повинні волиняни.
К К К Показати IP 21 Серпня 2014 17:56
І не дивно! Он скільки негрів раптом з*явилося на вулицях міста?!!!
я до К К К Показати IP 22 Серпня 2014 09:56
угу. в одному СНУ їх скільки!
ОЛЬГА Показати IP 21 Серпня 2014 18:48
Вспышки БВВЭ происходят, главным образом, в отдаленных селениях Центральной и Западной Африки, близ влажных тропических лесов. Вирус передается людям от диких животных и распространяется среди людей от человека человеку. Естественным хозяином вируса Эбола считаются плодоядные летучие мыши семейства Pteropodidae. ні фіга ми не захворіємо, у нас, що ТРОПІКИ. ВІДВОДЯТЬ УВАГУ ЛЮДЕЙ ВІД ОСНОВНИХ ПРОБЛЕМ.
У-ух! Показати IP 21 Серпня 2014 19:38
Заробітчани розповзлись по всьому світі...привезуть що завгодно.
. до У-ух! Показати IP 21 Серпня 2014 20:10
Трішки для себе і "єб*ли" згодиться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus