USD 40.75 41.10
  • USD 40.75 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.50

Чи вдарять ще люті морози у березні: синоптик дав чіткий прогноз

1 Березня 2024 13:45
Коли чекати зниження температури, чи вдарять ще сильні морози, яка буде погода в перший місяць весни, спрогнозував український синоптик Ігор Кібальчич.

Про це пише 24 канал.

Синоптик вважає, що березень проявить себе як повноправний весняний місяць. Порадує спокійною, теплою й переважно сонячною погодою.

Очікується, що збережеться тенденція суцільного тепла. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Втім ближче до кінця першої декади на зміну азійському антициклону прийде поле високого тиску з півночі, з районів Скандинавського півострова та країн Балтії.

Температура повітря в цей період трохи знизиться, на 3-7 градусів, але все ще перевищуватиме кліматичну норму. У нічні години очікується зниження температури до 2-8 градусів морозу, вдень за рахунок високого сонця і малої хмарності прогрів буде доволі жвавим, зазначив Кібальчич.

Читати ще: У Луцьку 29 лютого зафіксували новий температурний рекорд

У другій декаді місяця температура залишиться високою. Окрім того, помітно потеплішають ночі.

Після 18-20 березня переважатиме західне та південно-західне перенесення повітряних мас. Тож температура також буде вищою за норму, втім з незначними міждобовими коливаннями. Так, в окремі дні ще можливі нічні приморозки місцями до 1-7 градусів, окрім півдня.

Синоптик підсумував, що середня місячна температура по всій Україні очікується вищою за норму на 2-3,5 градуса. Вона коливатиметься в межах 1-6 градусів тепла. Водночас в Одеській і подекуди західних областях буде 7-8 градусів тепла. Проте в Карпатах ще прохолодно – близько 0 градусів.

До речі, Кібальчич зазначив, що ймовірність опадів помітно збільшиться у другій половині березня, коли Україну будуть частіше відвідувати циклони та атмосферні фронти. За прогнозом синоптика, сумарно за місяць кількість опадів буде в межах норми. Тільки в західних областях подекуди вище на 15-30%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus