USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чи забруднений Світязь важкими металами?

13 Серпня 2013 18:06
Прес-служба держекоінспекції спростовує інформацію про те, що озеро Світязь забруднене важкими металами.

У повідомленні йдеться: відділ інструментально-лабораторного контролю Державної екологічної інспекції у Волинській області постійно проводить спостереження за якістю вод в озерах Шацького національного парку. За моніторинговими даними останніх 15 років перевищень по вмісту важких металів в озерах Люцимер, Чорне, Світязь, Пулемецьке, Пісочне, Перемут, Луки, Соминець зафіксовано не було.

Середні показники вмісту цинку не перевищують 0,07 мг/дм3 при допустимій нормі 1 мг/дм3 ; міді – 0,04 мг/дм3 при нормі 1 мг/дм3 ; свинцю – 0,03 при нормі 0,03 мг/дм3 ; хрому шестивалентного 0,001 мг/дм3 при допустимій концентрації 0,05 мг/дм3 . Це є природні показники поверхневих водойм.

Перед початком сезону відпочинку 2013 року екоінспектори три рази відбирали проби і проводили гідрохімічний аналіз якості води в найбільших озерах області. Перевищень нормативів гранично – допустимих концентрацій не виявили.

Зокрема екоінспектори зауважують: сертифікована лабораторія Держекоінспекції неодноразово брала участь у міжнародних тренінгах з виконанням гідрохімічних визначень якості води, постійно співпрацює з лабораторіями Республіки Білорусь та Польщі. При одночасному відборі проб та проведенні досліджень розбіжностей у показниках не виникало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Світязь Показати IP 13 Серпня 2013 21:10
Брехня, озеро вже давно стічна яма

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus