USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Де можна завантажити безкоштовні електронні підручники. Пояснення МОН

6 Вересня 2022 13:07
З початком нового навчального року 1 млн 782 тис. українських учнів розпочали навчання лише у форматі онлайн. У зв’язку з цим є вкрай важливим доступ до електронних підручників, які можна знайти насамперед на порталі Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти», а також на сайтах відповідальних бізнесів.

Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет. Він зазначив, що на порталі розміщено електронну бібліотеку, яка налічує 1 335 підручників і посібників.

«Це електронні версії підручників для закладів загальної середньої освіти з 1-го до 11-го класу з усіх предметів, різних видань, для корінних народів, національних меншин та осіб з особливими освітніми потребами тощо», – пояснив чиновник, додавши, що необхідний підручник можна знайти за QR-кодом.

Читати ще: Оновлені програми в школах: що кажуть луцькі школярі та вчителі

Серед інших сайтів, які надають безкоштовний доступ до електронних підручників:

– видавництво «Ранок» – унікальні електронні ресурси для 1-5 класів з усіх предметів, що виходять за межі функціоналу pdf-версій підручників. Безоплатний доступ до підручників можна отримати на сайті;

– освітня компанія «EdPro» – безоплатний доступ до електронних підручників відкрито до кінця року. На цей термін буде також надано безкоштовний доступ до інших посібників компанії та підручників, розміщених на сервері;

– на сайті Всеукраїнської школи онлайн – розміщено відеоуроки, тести та матеріали для самостійної роботи з 18 основних предметів для дистанційного та змішаного навчання учнів 5-11 класів та методичної підтримки вчителів.

«Усупереч російській агресії, освітній фронт гідно дає відсіч окупантам та долає виклики воєнного часу», – наголосив Шкарлет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus