USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Хто дасть волинським селянам гроші

13 Березня 2014 17:56
Волинським аграріям пропонують брати гроші під майбутній урожай завдяки форвардним закупівлям зерна.

Про це йшлося під час наради з питань організації весняно-польових робіт у 2014-му році вчора, 12-го березня.

Назвали два підприємства, які дають гроші за сільгосппродукцію авансом для проведення комплексу весняно-польових робіт. Це ПАТ «Аграрний фонд» і ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України».

«ПАТ «Аграрний фонд» має ресурсу 1.1 мільярда гривень на форвардні закупівлі. Підприємство націлене на закупівлю пшениці, жита і ярих сільгоспкультур (просо гречка, горох). «Аграрний фонд» платить авансом 50% під час укладання контракту, 20% після обстеження посівів і 30% після поставки зерна», - розповів директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко.

Гроші під майбутній урожай стали доступнішими для невеликих сільськогосподарських підприємств. Аграрний фонд зменшив мінімальні партії: раніше приймали партію 500 тонн, зараз сільгоспвиробники можуть продавати 50-100 тонн. Такі об’єми, запевняють в департаменті АПК, є характерним для волинських виробників.

«Від Волині заявлено лише 1550 тонн. Міністр аграрної політики та продовольства України Ігор Швайка «всипав на горіхи» під час наради, що у нас так мало фермерів зголосилися до форвардних закупівель. Це так склалося, бо торік цінова політика була занижена, тепер виробники з застереженням дивляться на це. Втім, зваживши на те, що це є чітке джерело фінансування, то ця система буде належно працювати», - розповідає Юрій Горбенко.

Авансом дає гроші ПАТ «Державна продовольчо-зернова корпорація України». Цього року організація передбачила 8 мільярдів гривень для закупівлі зернових культур.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
дідо Показати IP 13 Березня 2014 18:11
Шумський кусає лікті,бо не буде вже приписок.
Рома до дідо Показати IP 13 Березня 2014 20:46
Для того щоб брати в Аграрному фонді кредит треба мати розум такий як в тебе. Ті хто брав в минулому році ці гроші, то ледве вилізли з цієї кабали. Шумський ні цього, ні минулого року грошей в фонді не позичав. А щодо приписок, то ти теж можеш до свого нуля приписати ще один нуль і ходити тішитись, і всім якось всеодно. А коли люди вчасно отримують зарплату, їм дарують автомобілі, то це бачать усі.
павло до дідо Показати IP 13 Березня 2014 20:49
ти вічно щось плетеш і ніякої конкретики не називаєш!!!називай факти!якщо вони звичайно в тебе є! а приписки це таке-просто чоловік хотів купити героя України собі , але Борис Петрович не стримав слово що допоможе Шумському , тому і не герой!Дарма так вихваляв Януковича!!!!!!!
Аграрій Показати IP 13 Березня 2014 18:30
А при чому тут приписки?Попробуй погосподарюй так як він.Хто кому не дає права - всі в рівних умовах.
дідо до Аграрій Показати IP 13 Березня 2014 18:46
Роздавач автівок є складовою у схемі розкрадання державних грошей ,які виділяються на с/г.
Рома 2 до дідо Показати IP 13 Березня 2014 20:53
Протяго двох останніх років СГПП Рать не отримало жодної копійки з бюджету. Зайди в управління АПР і переконайся.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus