USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Держархів може судитися за старі документи

25 Лютого 2013 10:08
Державний архів Волинської області має право перевірити старі архівні документи громадян і за умови неналежного зберігання документів, які належать до Національного архівного фонду, позбавляти людей права власності на ці документи через суд.
Про це йдеться у відповідному розпорядженні голови Волинської ОДА Бориса Клімчука від 21 лютого.
У межах своїх повноважень та виконання завдань Держархів області має право вимагати від юридичних і фізичних осіб, які мають понад 50-літні архівні документи, або які хочуть вивезти архівні документи за межі України, провести експертизу цінності цих документів.
Окрім того, Держархів уповноважений отримувати в установленому порядку документи юридичних осіб з метою виявлення документів, що підлягають внесенню до Національного архівного фонду. Утім, це не стосуватиметься тих документів, що містять інформацію з обмеженим доступом.
За умови, коли власник не забезпечує належної збереженості документів Національного архівного фонду, Держархів може звертатися до суду з позовом про позбавлення власника права власності на ці документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 25 Лютого 2013 10:35
Якщо Держархів буде програвати ці суди, хто понесе відповідальність та поверне витрачені кошти на суд ? Приватна власність у нас захищена Конституцією.
Гм до дідо Показати IP 25 Лютого 2013 15:10
Дурень, ти діду... Почитай закон про НАФ (національний архівний фонд) а тоді гавкай
Сергiй Показати IP 25 Лютого 2013 13:16
приватна власнiсть в нас на жаль нiчим не захищена.. а "може захищатися" силою, зв'язками та грошима.. а статтi не зрозумiло про якi саме документи йдеться мова.. люий папiрець 50-р. давнини?
ірина Показати IP 28 Лютого 2013 10:13
Є старші люди, яким шкода викидати дуже цікаві історичні знімки, книги., у яких є ще медалі, купюри, приладдя і т.д. Але навіщо з них вимагати? вони й так все оддадуть. Лише треба запропонувати щось...пару гривень чи помпезну передачу історичного в Держархів!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus