USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Держфіскальну службу ліквідують до кінця 2020 року, – Шмигаль

24 Липня 2020 13:41
Уряд ліквідує Державну фіскальну службу до кінця 2020 року.

Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє РБК-Україна.

«Це – один з маячків для другого траншу (МВФ, – ред.). Це фактично умова для другого траншу. До кінця року ми повинні затвердити концепцію реформування державної податкової служби», – заявив прем’єр.

Він пояснив, що саме є однією з умов отримання другого траншу в рамках п’ятої програми надання Україні макрофінансової допомоги.

«Наша ідеологія, це має бути інтелектуальний орган (замість Державної фіскальної служби, – ред.). Не силовий, а інтелектуальний. Тобто, орган, який матиме доступ до баз даних, ресурсів, який буде інтелектуально шукати фінансові порушення, викривати їх і передавати їх до відповідного органу», – зазначив Шмигаль.

Як повідомлялося, після реформи ДФС і створення окремих Державних податкової та митної служб в підпорядкуванні ДФС залишилася тільки податкова міліція.

Про необхідність ліквідувати податкову міліцію в Україні заявляли всі прем’єр-міністри, починаючи з 2014 року. Ліквідація податкової міліції та створення Служби фінансових розслідувань було і однією з обіцянок партії Слуга народу.

Проте, у квітні 2020 року Верховна Рада, переглядаючи держбюджет додатково виділила близько 0,5 млрд грн на фінансування ДФС і податкової міліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Народна прокуратура Показати IP 24 Липня 2020 18:16
Українці - народ надзвичайно загадковий, якщо не сказати більше. Спочатку весело і радісно скорочували і нефінансували армію - потім, коли почалась війна, усім народом її відновлювали; радісно ліквідували санстанцію, а коли прийшла пандемія, почали відновлювати; заборонили перевірки пожежної безпеки - стикнулись з трагедіями від пожеж в Одесі та інших містах; ліквідували в правоохоронних органах структури дізнання - тепер хаотично їх відновлюють; ліквідували інспекцію котролю за цінами і стандарти ДСТУ продуктів харчування - маємо ціни, вищі ніж у країнах Європи і продукти харчування з відходів і хімії. Зараз ліквідують фіскальну службу - стикнемся з пустим бюджетом, який не буде кому наповнювати.
скептик до Народна прокуратура Показати IP 25 Липня 2020 11:21
"Зараз ліквідують фіскальну службу - стикнемся з пустим бюджетом, який не буде кому наповнювати". завдання податкових органів - слідкувати за дотриманням податкового законодавства, а не наповнювати бюджет. трішки не ті акценти. податкова у теперішньому вигляді - це орган викручування рук "чужим" і закривання очей на розкрадання коштів і несплату податків для "своїх"
скептик до Народна прокуратура Показати IP 25 Липня 2020 12:10
більше того, завданням держави повинна бути організація суспільних відносин, яка забезпечує справедливий і неупереджений підхід у всіх галузях діяльності держави, дотримання прав і свобод, забезпечення добробуту всіх верств населенння, а не створення сприятливих умов для олігархів та викручування рук всім іншим. у даний час в країні не демократичний, а олігархічно-деспотичний устрій
скептик до Народна прокуратура Показати IP 25 Липня 2020 14:40
весело і радісно знищували армію не народ, а великі гаспідарі починаючи з кравчука та Со , те саме із санстанцією , стандартами, тощо. а щодо цін то ви якось визначіться, куди ви рухаєтесь: до соціалістичної регульованої економіки, чи до вільного капіталістичного ринку. і хто вам сказав, що в правоохоронних органах ліквідували структури дізнання ? вони просто як не робили нічого, так і далі не роблять. натомість керуються принципом політичної доцільності, замовними звинуваченнями, тощо.
Народна прокуратура Показати IP 25 Липня 2020 12:10
До Скептик. Це, фактично, одне й те ж. Контроль за дотримання податкового законодавства здійснюється не заради самого процесу контролю, метою його є забезпечення сплати до бюджету і цільових фондів усіх встановлених податків та зборів у повному розмірі. А використовуючи загальні популістські висловлювання на кшталт "викручування рук та закривання очей" наші недолугі реформатори разом з водою вихлюпують з ванночки і дитину. Я Вам навів ряд прикладів, але насправді їх просто безліч, проаналізуйте, якщо маєте час.
скептик до Народна прокуратура Показати IP 25 Липня 2020 14:27
я аналізую з 1990 року. коли держава закриває очі на відмивання мільярдів в офшорах і викручує руки підприємцю за 1000 грн з неодержаних ним доходів, то про що далі можна розказувати ? чи може не згідні, що є підприємці "свої" і "чужі" ? для "своїх" закриваюить очі на несплату ними податків, чужим викручують руки . може вам ще розказати, як відбуваються перевірки чи як СБУ нагинає? чи про митницю ?
скептик до Народна прокуратура Показати IP 25 Липня 2020 14:30
якщо для вас це популістські висловлювання , то зніміть рожеві окуляри, підніміть курдюк з теплого крісла і поцікавтесь реаліями бізнес-життя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus