USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Управління Держгеокадастру на Волині не ліквідують

6 Квітня 2021 13:08
Головне управління Держгеокадастру у Волинській області не ліквідовуватимуть.

Про це йдеться в Постанові Кабінету Міністрів України від 5 квітня «Питання функціонування територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру».

Кабмін постановив скасувати рішення про ліквідацію як юридичних осіб публічного права територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру, зокрема Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Ця постанова скасовує попередню від 16 листопада 2020 року №1118, яка передбачала ліквідацію територіальних органів Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру як юридичних осіб публічного права та функціонування їх як структурних підрозділів у складі центрального апарату.

Як розповіли Інформаційному агентству Волинські Новини фахівці в галузі, відповідно до постанови №1118, штат Держгеокадастру у Волинській області мали скоротити з 320 до 144 штатних одиниць, фактично районні відділи перестали б існувати, а працювали би тільки кадастрові реєстратори.

Зараз на розгляді у Верховній Раді України – проєкт закону №2194 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та інших законодавчих актів щодо удосконалення системи управління та дерегуляції у сфері земельних відносин». Він передбачає дерегуляцію роботи земельних відносин, зокрема регулює передачу державних земель на місця. До нього внесли понад 3100 правок.

Якщо цей закон приймуть, він на законодавчому рівні внесе зміни в роботу Держгеокадастру, а розпорядження землями повністю перейде в комунальну власність громад. Тобто, якби зараз були ліквідовані територіальні органи Держгеокадастру, то закон регламентував би роботу установи, якої вже немає. Такий собі юридичний колапс.

Окрім того, ліквідація Держгеокадастру передбачала б вивільнення персоналу, що унеможливило би будь-які дії з земельними ділянками, наприклад, реєстрацію права власності, поки не був би набраний штат нової структури. Для цього майбутні працівники мали б пройти конкурс та спеціальну перевірку як державні службовці, що могло зайняти мінімум півтора місяця. У цей час система стояла б.

Нагадаємо, Служба безпеки України викрила масштабну схему розкрадання державних земель чиновниками Держгеокадастру.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луч Показати IP 6 Квітня 2021 13:54
Так частину людей уже звільнили )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus