USD 39.65 39.97
  • USD 39.65 39.97
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.15

«Ділили окраєць хліба на 22-х побратимів»: Луцьк попрощався з померлим атовцем Андрієм Омельчуком

2 Червня 2021 15:45
Луцьк попрощався з атовцем Андрієм Омельчуком, керівником відділу Міністерства у справах ветеранів України у Волинській області, колишнім заступником командира роти «Захід» батальйону територіальної оборони «Айдар».

Так, 1 червня з 18:00 тіло ветерана перебувало у нижньому храмі Свято-Троїцького кафедрального собору. А вже сьогодні, 2 червня, відбулося відспівування померлого.

«Наш братик «Сотник» під час Революції Гідності покинув сім’ю, друзів і поїхав туди, де вбивають. Був командиром сотні Самооборони. А коли ворог посунув на нашу Україну, він мовчки взяв до рук автомат і пішов захищати Богом дані землі. Наш побратим, айдарівець Андрій був заступником командира західної Волинської роти. Ми мали честь іти з ним у бій. Ми разом з ним ділили окраєць хліба, одну консерву, пляшечку води і банку згущеного молока на цілий взвод – на 22-х побратимів. Звістка про те, що «Сотник» від нас відійшов і відлетів у небесний легіон боляче вдарила по наших серцях», – сказав голова УНСО, ветеран війни в Афганістані, айдірвець, бойовий побратим померлого воїна Сергій Сивий.
«Андрій був моїм начальником. Але він ніколи такого не казав. Завжди говорив, що я – його колега. В нього було велике серце патріота, але й воно не витримало», – зазначив старший лейтенант міліції, співробітник патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» Ігор Дрючан.

Він звернувся до присутніх на похоронах ветеранів війни: «Забудьте дрібні чвари. Не обривайте один одному серце. Станьте пліч-о-пліч, як стали колись на війні. Задумайтесь! Не має тих, хто більше чи менше зробив або воював. Всі ви зробили свій вагомий внесок для захисту України. Тому єднайтеся! Ворог недалеко і нічого не закінчено. Тримайтеся один одного, хлопці… Прошу вас… Слава Україні!»
Тіло атовця віддали землі на «Алеї Слави» у селі Гаразджа.
Нагадаємо, про передчасну смерть ветерана АТО, начальника відділу Міністерства у справах ветеранів у Волинській області Андрія Омельчука стало відомо 31 травня.

Андрій Омельчук з позивним «Сотник» у 2014-му році на Волині був серед тих, хто формував батальйон «Айдар».

Народився 16 січня 1966 року у Луцьку. Навчався у Львівському пожежно-технічному училищі МВС. Вищу освіту за фахом «правознавство» здобув у Міжнародній академії управління персоналом (Київ).

Активний учасник Помаранчевої революції. З 2006 року займався адвокатською діяльністю.

Під час Революції Гідності був сотником 37-ї сотні Самооборони Майдану. Був одним із керівників Самооборони Волині.

З травня 2014 року служив добровольцем у батальйоні «Айдар». Учасник боїв біля населених пунктів Металіст, Стукалова Балка, Вергунка, Красний Яр, Щастя. Отримав два важкі поранення і статус інваліда війни.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним і близьким Андрія Омельчука.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото автора
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олег Показати IP 3 Червня 2021 09:28
Він був не заступником командира роти, а командиром взводу. Заступником командира роти був Лапін, хоча він називає себе скрізь командиром роти.
волинянин Показати IP 3 Червня 2021 21:16
Де Лапін? Де Лапін? Він денно і нощно на каналах "Прямий" і "5-й", експерт без компетенції. Лапін гарно пропіарився на крові загиблих і ... став народним депутатом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus