USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Для дітей з Донеччини у Луцьку організували великодні майстер-класи

17 Квітня 2017 20:12
Писанкарство та інші традиційні види народного мистецтва опановували юні гості з міста-побратима Луцька Волновахи.

Майстер-класи для дітей з Волновахи відбулися 17 квітня в арт-галереї «Луцьк» та «Великодній майстерні».

Перед початком майстер-класів діти з міста Волноваха, що на Донеччині, оглянули писанки, які створили учні Луцької художньої школи. Дітям з Волновахи розповіли, що цьогоріч відбулася вже 21 виставка-конкурс писанок серед дітей.

Після цього частина дітей взяла участь у майстер-класі з писанкарства,а дехто спробував свої сили у виготовленні інших виробів, наприклад, глечиків за допомогою гончарного кругу, виробів з бісеру, глини тощо.

Викладач Луцької художньої школи Людмила Манько пояснила, що писанка – не звичайний твір, а семантичний, тобто, знаковий, адже кожен знак на писанці щось символізував. З її слів, раніше писанки писали не на видутому, а на повному яйці, щоб зберігався символ життя.


Учасникам майстер-класу показали, яким чином користуватися писачком, за допомогою якого наносять віск на яйце. Віск розтоплюють над свічкою, згодом наносячи на яйце. Обрати сюжет для візерунку дітям з Волновахи пропонували обрати зі зразків. Дітям пояснили, що візерунок, нанесений воском, матиме колір яйця, а решта поверхні буде зафарбованою.

Таким чином, діти зі сходу мали змогу ознайомитися з волинськими традиціями та власноруч долучитися до створення великодніх оберегів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus