USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Для студентів Луцька збудують храм. ФОТО. ВІДЕО

12 Вересня 2013 13:10
Учора, 11 вересня, митрополит Луцький і Волинський Михаїл освятив наріжний камінь і заклав капсулу в фундамент майбутнього храму Святої Софії – Премудрості Божої Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, повідомили у прес-службі волинської єпархії.
Майбутній храм збудують навпроти бібліотеки СНУ.
Архіпастир відзначив: «Це храм для молоді, для тих людей, які пізнають закони матеріальні. Храм буде сприяти пізнаванню духовних законів, щоб у цій гармонії пізнання світу – законів матеріальних і духовних – мали можливість формувати гарне майбутнє нашої незалежної України».
А ще він сказав: «Ці люди, які формуються в гармонії поєднання душевних і життєвих потреб, – це люди великі й люди майбутнього». Архіпастир відзначив і те, що подібним храмом може похвалитись не кожен із обласних центрів. Храм Святої Софії є в Києві, а тепер буде й Софія Луцька.
Історія цього Божого дому розпочинається у 2007 році, коли тоді ще єпископ Михаїл освятив хрест і місце під будівництво. Відтоді в університеті здійснювали різноманітні благодійні заходи для збору пожертв на зведення цієї церковці.
До слова, із владикою співслужили: капелан цього навчального закладу та настоятель Свято-Софіївської громади протоієрей Віктор Михалевич, інший капелан протоієрей Михайло Бучак, духовенство кафедрального собору Святої Трійці. У відправі взяли участь ректор Ігор Коцан із представниками професорсько-викладацького складу і студентства.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ВАСЯ Показати IP 12 Вересня 2013 13:30
Храм для викладачів,взяв хабар, і побіг в божий храм замолювати гріх...
анонімус Показати IP 12 Вересня 2013 14:10
припиніть це мракобісся! збудуйте їм краще нормальний гуртожиток!
Рома до анонімус Показати IP 12 Вересня 2013 14:12
+1
Тадамм Показати IP 12 Вересня 2013 14:41
Дайош персональний храм у кожному дворі. Слава Іссу. Побудуйте хоч 1 мечеть
Александр Показати IP 15 Вересня 2013 12:19
Ну теперь-то студенты будут выходить из СНУ сплошь европеизированными, легко находить первую работу, получать достойную христянина зарплату, отдавать десятину церкви, славить лучшего в Европе ректора и родную державу! Цель достигнута! Аминь!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus