USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для волинських рятувальників будуватимуть церкву. ФОТО

16 Листопада 2010 09:46
У Луцьку на території частини спеціальної пожежної техніки Головного управління МНС України в області, що на вулиці Грибоєдова, будуватимуть церкву – 15 листопада тут відбулося урочисте освячення пам’ятного хреста.
Про потребу у такому храмі розповів начальник ГУ МНС в області Володимир Грушовінчук. За його словами, пожежники та рятувальники працюють і в будень, і в свято, тому необхідно мати місце, де вони зможуть помолитися.
Місце для побудови храму, каже Грушовінчук, було обране не випадково, адже неподалік на території частини знаходиться пам’ятник святому Флоріану – покровителю пожежників.
Головний рятувальник Волині також зауважив, що до церкви зможуть прийти не лише працівники особового складу управління МНС, а й будь-яка людина, в якої виникне така потреба.
Майбутній храм буде зведений на честь ікони «Неопалима купина», яка, як вважається, оберігає від пожеж.
Освятив хрест архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Він зазначив, що майбутня капличка буде підтримувати психологічно і духовно тих, хто захоче помолитися, будучи на чергуванні.
«Людина розуміє смерть, коли, пройшовши по лезу між життям і смертю, усвідомлює, що таке небезпека. Але кожна людина на землі хоче прожити не просто заради того, аби довше проіснувати, а прожити щасливо. Живе ж людина щасливо лише в тому випадку, якщо вона з Богом», – сказав Михаїл.
На урочистостях були присутні керівництво та особовий склад обласного управління МНС, бійці луцьких пожежно-рятувальних частин, священнослужителі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus