USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

До вбивства Кеннеді причетний Радянський Союз, - ЗМІ

27 Жовтня 2017 14:40
Дональд Трамп віддав розпорядження Національному архіву зняти гриф секретності з документів щодо вбивства президента Джона Ф. Кеннеді. 2891 документ опинився в публічному доступі. Ще 300 будуть переглянуті, цензуровані та оприлюднені згодом.

Опубліковані факти доводять — до вбивства 5-го американського президента Кеннеді був причетний Радянський Союз. Про це повідомляє Gazeta.ua з посиланням на Independent.

Як зазначає видання, убивця Кеннеді Лі Гарві Освальд спілкувався із консулом СРСР в Мексиці Валерієм Костіковим, який був співробітником 13 відділу КДБ. Він та його колега Олег Брикін проводили розвідувальну операцію в Оклахомі. Також Костікова звинувачують у саботажі та замовних вбивствах.

Освальд телефонував до консульства кілька разів та розмовляв ламаною російською. В одному із дзвінків він запитав про «телеграму для Вашингтона».

У жовтні 1963 Освальд відвідав консульство. В документах, котрі опублікував Національний архів, є свідчення про автобус, в якому чоловік подорожував, одяг, що на ньому був одягнений, та імена людей, які сиділи поруч, повідомляє Sky News.

В документах ЦРУ також є свідчення, що СРСР очікувало військового удару з боку США після убивства Кеннеді. Дехто в Союзі припускав, що президента вбив член правого угруповання, котре намагалося розпалити ворожнечу між країнами.

Після затримання Освальда до ФБР зателефонував невідомий та повідомив, що він член групи, котра отримала завдання його убити.

Головному репортеру британського видання Cambridge News за 25 хвилин до вбивства президента зателефонував невідомий та повідомив, що «зараз будуть великі новини».

Опубліковані документи відсіяли версію про те, що вбивство Кеннеді було здійснене групою осіб або хоча б був другий стрілок.

Президент США Дональд Трамп заявив, що він прагне максимальної прозорості у справі Кеннеді, тому документи, котрі за наполяганням ФБР та ЦРУ поки зберігаються у секреті, будуть переглянуті та оприлюднені протягом наступних 6 місяців.

Експерти вважають, що публікація секретних документів не стільки проллє світло на загибель американського президента, скільки ще більше заплутає суспільство та породить ще більше чуток.

Представник МЗС Росії Марія Захарова, коментуючи публікацію архівів напередодні, назвала дикими інсинуаціями припущення про те, що Освальд убив Кеннеді, діючи за вказівкою СРСР, повідомляє телеканал «Дождь».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Коля Показати IP 27 Жовтня 2017 14:44
5 тий президент сша Джеймс Монро.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Жовтня 2017 14:53
Я в шоцІ, брати мої? Шо той путлер витворяє, ніхто не має вже спасіння від пулера!
Степан(Крымчанин) до АНАТОЛЬ_ Показати IP 27 Жовтня 2017 15:45
Мова про Кенеді. Читай уважніше. Це було півстоліття тому.
124 Показати IP 27 Жовтня 2017 15:38
Повінь вСША,Китаі,Германіі ,теж Путін.
Док Показати IP 27 Жовтня 2017 18:43
Тільки фашизм в Росії то точно Путін.
1111 Показати IP 28 Жовтня 2017 19:11
Шарий только что расскатал эту новость в сопли) Даже этот сайт показал) Дорогая редакция, вы когда ссылаетесь на кого-то хоть читаете первоисточник?
Коза до 1111 Показати IP 30 Жовтня 2017 16:51
Не знаю, хто такий Шарий, але що в цій статті не так, крім заголовку. А у статті вказано, що хтось у політиці( чи то США, чи СРСР, чи третьої сторони) прагнув війни США і СРСР і хотів спровокувати США на війну у відповідь на вбивсто Кеннеді. Як на мене сумнівна версія, але і вона має право на життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus