USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

До Землі наближається 22-метровий астероїд

8 Квітня 2010 10:21
Нещодавно відкритий астероїд пройде сьогодні точку свого максимального зближення із Землею.

Проте вже зараз фахівці говорять, що небезпека фізичного зіткнення астероїда з планетою практично відсутня. За попередніми розрахунками фахівців, астероїд пролетить від Землі приблизно на відстані Місяця або навіть меншій, передає intv.ua .

Астероїд, що отримав назву 2010 GA6 є жорсткою кам`яною породою діаметром близько 22 метри. Вперше він був відкритий астрономами зі штату Аризона (США). Точку максимального зближення із Землею 2010 GA6 пройде 8 квітня о 23:06 за Грінвічем.

"Попередні дані показують, що астероїд пролетить приблизно на відстані 359 тисяч кілометрів від нашої планети, це приблизно 90% відстані від Землі до Місяця. Подібні об`єкти пролітають на такій відстані від Землі приблизно раз на місяць", - повідомив Дон Еманс, фахівець Лабораторії реактивного руху НАСА в Каліфорнії (США).

У січні цього року на відстані 130 тисяч кілометрів від Землі пролетів астероїд 2010 AL30, який приблизно відповідає за габаритами і масою сьогоднішньому астероїду. Еманс каже, що у НАСА та інших космічних агентств і наукових організацій по всьому світу є мережа наземних і космічних інструментів спеціально для відстеження таких навколоземних об`єктів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus