USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Допомога для ВПО: у Луцьку обговорять проблеми переселенців

6 Квітня 2023 06:45
Як підтримати переселенців і допомогти їм налагодити життя у новій громаді? Які інструменти адаптації та інтеграції нових мешканців ефективні? Про це йтиметься під час регіонального форуму «Інтеграція переселенців на Волині: проблеми, рішення та роль Ради ВПО», що відбудеться 7 квітня у Луцьку (конференц-зал Волинської торгово-промислової палати, Київський майдан, 7). Початок о 9:30.

З початку повномасштабного вторгнення Волинська область прийняла більш як 77 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Наразі в області проживають і мають статус ВПО понад 56 тисяч. Те, яким буде нове життя переселенців, залежить від громадського сектору, бізнесу, місцевої влади. Та, безумовно, від них самих.

Тому головна мета форуму – виробити спільне бачення шляхів підтримки, адаптації та інтеграції ВПО, почути від переселенців про їхні потреби. А ще – з’ясувати, як підвищити рівень співпраці влади та громади у цій галузі й поділитися позитивним досвідом проєктів для ВПО.

Захід стане майданчиком для спілкування між ВПО, які проживають на Волині, владою, бізнесом та громадським сектором. Адже саме координація їхніх зусиль допоможе переселенцям відновити життя на новому місці та відчути себе частиною громади. Одним з інструментів у цій співпраці є робота Координаційної ради з питань ВПО.

Під час виступів спікерів і панельних дискусій учасники/ці форуму:

обговорять можливості працевлаштування ВПО, підтримки та захисту переміщеного бізнесу на Волині;

розглянуть інструменти адаптації та інтеграції внутрішньо переміщених осіб;

представлять переваги та роль рад ВПО як потужного інструменту для інтеграції переселенців;

презентують чинні гуманітарні ініціативи для ВПО та запланують можливі партнерства.

З-поміж учасників представники(ці):

- органів державної влади та самоврядування, зокрема заступник голови Волинської обласної ради Григорій Пустовіт та заступниця міського голови м. Луцьк Ірина Чебелюк;

- регіонального бізнесу (релокованого та місцевого, який взаємодіє з ВПО);

- благодійних фондів, громадських організацій і волонтерських ініціатив;

- ініціативних груп зі створення рад ВПО.

Ця діяльність стала можливою в рамках програми «Єднання заради дії», що впроваджується IREX в Україні разом з Благодійним Фондом «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та за підтримки Державного департаменту США.

Контактна особа: Ірина Пилипенко, регіональна координаторка програми «Єднання заради дії» у Волинській області, [email protected], 066-558-81-77.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus