USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Доріжки стадіонів у райцентрах Волині вкладе фірма зі світовим ім’ям

8 Жовтня 2015 18:26
Сьогодні у Луцьку відбулася зустріч керівництва Федерації легкої атлетики Волині з маркетинг-менеджером компанії Conica Павелом Марешом. Один із топ-менеджерів провідного швейцарського виробника легкоатлетичного спорядження приїхав на Волинь, аби обговорити деталі проекту із побудови в області легкоатлетичних стадіонів.

Про цей проект стало відомо після підписання Меморандуму про співпрацю між федерацією легкої атлетики Волинської області та Фондом Ігоря Палиці «Новий Луцьк», яке відбулося 6 жовтня.

Кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини зустрівся із паном Марешем на стадіоні «Авангард», де він вирішив протестувати новенькі бігові доріжки арени, що їх постачала його компанія.
- Якість доріжок і їхнього укладання дуже хороша, - розповів у коментар ІА Волинські Новини пан Мареш. - Вони зроблені відповідно до всіх норм правил міжнародної федерації легкої атлетики, тому не буде проблем у сертифікації. Після цього на «Авангарді» можна буде проводити міжнародні змагання, клубні зустрічі, юніорські змагання, кубки збірних команд. Усе – структура покриття, технічні сектори, якість робіт – в нормі.

Олімпійський стадіон в Києві трохи інший, там інший масштаб, там покриття Conica відповідає рівню чемпіонатів світу. Утім, дуже добре, що в Луцьку представники федерації зробили й розминочний стадіон, тому «Авангард» легко сертифікувати. А от «Олімпійський» наразі тільки на шляху до створення розминочного поля та сертифікації. Київська арена дуже гарна, але такого зручного для легкої атлетики стадіону, як у Луцьку, я на Західній Україні ще не бачив.

- Знаю, що тепер покриття світового рівня від вашої компанії з’явиться у районних центрах Волинської області. Як з’явилася ідея співпрацювати і на регіональному рівні?

- Conica вирішила співпрацювати не тільки із національними структурами, але й з регіональними федераціями в Україні. Ваша Волинська федерація легкої атлетики у цьому питанні була однією з найбільш наполегливих. Тим більше, що ви маєте тепер договір із надійним партнером – Фондом «Новий Луцьк».

Нам дуже приємно, що стадіони і обладнання найвищого класу скоро з’являться саме на Західній Україні, бо раніше вважалося, що всі гроші і найкращі проекти є в Києві чи на сході країни. Волинь показала, що й тут можна впроваджувати дуже серйозні проекти. Це показує і те, що ментально ваша область дуже близька до Європи, принаймні реалізація таких проектів у галузі спорту та здорового способу життя наближатиме вас до Європейського Союзу.

- Як влаштована легкоатлетична інфраструктура і взагалі інфраструктура здорового способу життя в Європі?

- Наприклад, у 2002 році Conica почала співпрацю із чеською федерацією легкої атлетики. Там почали облаштовувати спочатку великі 400-метрові стадіони, але водночас будували об’єкти із 200-метровими доріжками у невеличких містах і селищах. Зазвичай останні ставили біля шкіл. В першій половині дня доріжки і увесь стадіон експлуатується для навчання, а потім – усіма, хто хоче займатися спортом.

Зараз у Чехії великих, 400-метрових стадіонів 80-100, а невеличких – сотні. Зазвичай, у місті, в якому є одна велика арена, ще є 2-3 невеличких. Такий тут інтерес до власного здоров’я.

- На Волині будівництво і реконструкцію стадіонів профінансував Фонд, тобто приватні кошти. Як це робиться у Європі?

- У Чехії всі об’єкти фінансуються державою, а от у Німеччині та Швейцарії – до 80% стадіонів приватними особами.

Довідка ВН: 7 жовтня представники Федерації легкої атлетики України та Conica обговорили в Києві деталі партнерської угоди, яка буде підписана найближчим часом. Швейцарська компанія Conika має намір стати офіційним постачальником ФЛАУ з огляду на те, що найближчим часом в Україні планується реконструкція (а в деяких місцях вона вже триває) багатьох стадіонів.

На фото - маркетинг-менеджер компанії Conica Павел Мареш та президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus