USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Думали, це кінець»: маріупольці з обстріляної колони розповіли про пережите

3 Квітня 2022 16:22
До Львова прибув евакуаційний спецпотяг із пораненими маріупольцями, яких російські терористи обстріляли під час евакуації неподалік Запоріжжя.

Їх допомагали евакуйовувати «Лікарі без кордонів», і тепер жителі Маріуполя розповідають, які жахи їм довелося пережити, передає УНІАН.

«Коли ми проїхали Василівку, цей розламаний міст, поїхали чигирями, нас зупинила колона. Через п’ять хвилин в нас полетіли снаряди, і син під один потрапив. Він бачив, як снаряд летів, але занімів, не зміг навіть пригнутися, не встиг. Він розумів, що відбулося, думав, що це для нього останні хвилини», – розповідає евакуйована мешканка Маріуполя Марина Свириденко, чий 13-річний син Іван отримав тяжкі поранення під час евакуації, коли рашисти обстріляли евакуаційну колону за 20 кілометрів від Запоріжжя.

Читати ще: Гуманітарне пекло: все, що відомо про звірства окупантів у Маріуполі

У хлопця травмована грудина, зламані ноги, відкрита черепно-мозкова травма і рани по всьому тілу, лікарі роблять усе можливе для його порятунку.

Того дня під обстріли потрапили одразу кілька евакуаційних колон. Зокрема міна потрапила в машину Світлани Семенової, яка рятувалася з родиною з Маріуполя.

«Моя дочка йшла назустріч машинам і просто падала непритомна. Я не могла її порухати, а вона дивилася мені в очі й казала: «Мамо, це все». Слава Богу, це не все», – каже жінка.

Усіх цих пацієнтів спочатку лікували в Запоріжжі, а потім через два тижні першим евакуаційним спецпотягом привезли до Львова. Аби можна було перевозити важкопоранених, «Укрзалізниця» та «Лікарі без кордонів» переобладнали три вагони. Дорога зайняла 20 годин, біля кожного пораненого чергували медики.

Читати ще: «Окупанти ґвалтують дітей, старих і трупи», – історія школярки з Маріуполя

«У них дуже важка психологічна травма. З ними дуже важко говорити, слухати, що там було. Це просто жах. Хтось тримає це в собі, хтось потім відкривається, плаче», – розповідає лікарка невідкладних станів «Лікарів без кордонів» Наталія Кинів.

У львівській лікарні на поранених чекають волонтери, серед яких 2 парамедик з німецької клініки «Шаріте» Джонатан Фінклер, який хоче забрати дітей на лікування.

«Стан пацієнтів дозволяє їх транспортувати за кордон. Ми хочемо допомогти у лікуванні дітей, які постраждали від війни», – каже медик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus