USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Двох бойовиків «ДНР» затримали бійці «Світязя»

11 Березня 2016 17:31
Завдяки пильності бійців волинської роти спецпризначення «Світязь» в зоні АТО виявили двох осіб, які брали участь у незаконних збройних формуваннях так званої ДНР, а також місцевого мешканця завербованого спецслужбами Росії.

На Волинь повернулися правоохоронці, які понад місяць несли службу в зоні проведення антитерористичної операції, ‒ повідомляють у прес-службі поліції Волині.

За час виконання завдань в зоні проведення АТО бійці «Світязя» перевірили 16 тисяч транспортних засобів, а також понад 35 тисяч громадян. Дванадцятьох громадян, до яких виникали питання з документами або у них знаходили речі, які вказували на можливу причетність до незаконних збройних формувань, правоохоронці передали співробітникам фільтраційного центру та військової контррозвідки.

«Четверо із переданих нами осіб представляють неабиякий інтерес для наших правоохоронних органів та спецслужб. Двоє із них, а це 31-річний уродженець Маріуполя та 30-річний уродженець Краматорська Донецької області брали участь в незаконному військовому формуванні ДНР. 34-річний уродженець Артемівська, який направлявся з Москви до Краматорська, був завербований ГРУ РФ для ведення підривної діяльності на території України», ‒ зазначив командир роти патрульної служби особливого призначення «Світязь» Сергій Козак.

Під час перевірки 38-річного уродженця міста Свердловськ Луганської області та його транспортного засобу, який прибув із непідконтрольної території, бійці роти «Світязь» спільно із співробітниками військової контррозвідки та національної поліції Луганщини встановили, що він ‒ колишній міліціонер.

«У його автомобілі правоохоронці виявили бойову гранату РГД-5, 2 тисячі доларів США, 18 тисяч гривень та 5 тисяч російських рублів. Під час затримання він чинив опір, тож бійцям роти «Світязь» довелося застосувати заходи фізичного впливу та спеціальні засоби», ‒ пояснив Сергій Козак.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
123 Показати IP 11 Березня 2016 18:13
молодці хлопці. проте,треба було цих гнид, бидло новоср*нське на місці замочити.
))) Показати IP 11 Березня 2016 18:35
Щоб потім не судили цих бійців "Світязя" за затримання громадян України, так як судять полковника розжалованого до рядового з м.Рівного-Стрільця Сергія- за те,що він затримав сепаратиста, передав його контррозвідці, і сепар зник. А все б нічого коли б той сепаратист не був сином мера одного з міст ДНР чи ЛНР.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus