USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Двох луцьких прикордонників, які знущались над твариною, відсторонили від служби

23 Квітня 2021 12:26
Двох військовослужбовців строкової служби Луцького прикордонного загону відсторонили від служби за жорстоке поводження з дикою твариною.

Про це повідомляє Західне регіональне управління держприкордонслужби у Фейсбуці.

У Державній прикордонній службі повідомили, що вони категорично засуджують такий вчинок та вважають поведінку військовослужбовціів ганебною. Особи, які фігурують у відео, а вони виявилися військовослужбовцями строкової служби Луцького прикордонного загону, мають понести заслужену відповідальність.

Зазначимо, що відразу, як стало відомо про цей випадок (вранці 18 квітня, коли відео з’явилося на одній із сторінок у ФБ), начальником прикордонного загону було призначено службове розслідування та ідентифіковано «дійових» осіб.

Ними виявилися двоє 20-річних військовослужбовців, які були призвані на строкову службу минулого року. З їхніх слів, події на відео відбулися восени 2020 року, під час несення служби у прикордонному наряді.

За даним фактом відразу проінформовано Волинську спеціалізовану прокуратуру у військовій та оборонній сфері Західного регіону та територіальне управління Державного бюро розслідувань (м. Львів), на адресу яких будуть направлені і матеріали службового розслідування з метою прийняття правового рішення.

Також результати службового розслідування будуть направлені Громадському інспектору з охорони довкілля для складання адміністративних документів за жорстоке поводження з твариною.

Крім цього, відносно військовослужбовців складено адміністративні протоколи за порушення правил несення прикордонної служби, які направлено до Любомльського районного суду Волинської області.

Керівництво прикордонного загону запевняє, що докладе усіх зусиль, щоб військовослужбовці відповіли за свої вчинки відповідно до законодавства.

Зараз вони відсторонені від служби та не залучаються до охорони державного кордону.

Нагадаємо, 18 квітня Ковельська громадська організація Kovel Animals, що займається прилаштуванням безпритульних котів та собак, на своїй сторінці у Фейсбуці опублікувала відео, як прикордонники знущаються над твариною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Правда Показати IP 23 Квітня 2021 14:02
Тюрма + штраф!!! по другому ніяк, наступними будуть люди!
Ну і клоуни Показати IP 23 Квітня 2021 16:01
Як можна солдата строкової служби відсторонити від служби? Він спить служба йде , він їсть служба йде, він грається телефоном служба йде, він лежить в санчасті служба йде.Далі солдат строкової служби в незалежній Україні являється недоторканою особою як народний депутат.Його неможна судити, на нього не можна кричати, в нього не можна забрати телефон і т.д. Хайно ще взнає комітет солдатських матерів чи уповноваженна з пра людини у Верховній Раді шо на строковиків хтось *наїзджає*
Теодор Показати IP 23 Квітня 2021 23:47
Мрази поганые,его бы так суку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus