USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Двом школам у Турійському районі придбали мультимедійні комплекси

13 Квітня 2017 18:39
Двом школам у Турійському районі з ініціативи батьків та за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» придбали мультимедійне обладнання, повідомляє прес-служба Фонду.

Урок читання у першому класі школи села Обенижі розпочинається з мовленнєвої розминки. Діти разом читають віршовані чистомовки. По тому беруться за вивчення нової букви – «Є». Робота з підручником чергується із завданнями на проекційному екрані. Маленькі школярі з цікавістю виконують завдання та наввипередки піднімають руки, щоб відповісти на запитання.

Нового дітей навчає учителька Діана Поліщук. Вона працює у школі лише перший рік. Проте вже зарекомендувала себе як активний педагог. У лютому в рамках тижня молодого вчителя, який щорічно проходить у районі, Діана Поліщук виборола перше місце в конкурсі «Шукаємо молоді педагогічні таланти».

На урок читання молода вчителька підготувала цікаві завдання, які презентує учням з допомогою сучасного проектора.

«Таке подання матеріалу допомагає учням краще сприймати урок, – стверджує учитель. – Одне діло, коли діти почують від учителя, інше – коли працює ще й зорова пам’ять».

Питання придбання мультимедійного обладнання у школу стояло давно. Та все бракувало коштів, адже у школі, яка за два роки відзначатиме 90-річчя, були нагальніші проблеми.

Цього навчального року педагоги та батьки вирішили: хай там як, а навчання дітей у школі має бути сучасним і цікавим. По допомогу звернулися в представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Турійському районі. І ось завдяки співфінансуванню громади, відділу освіти, молоді та спорту РДА і Фонду, уроки в школі тепер проходять із використанням сучасного мультимедійного обладнання.


«У цій школі працює хороший педагогічний колектив. Громада також дуже ініціативна. Вони не пошкодували ні сили, ні коштів для того, щоб реалізувати проект. Дуже легко мати справу з людьми, які хочуть працювати, які живуть своєю роботою, віддають вільний час, щоб збагатити чимось корисним навчальний заклад», – зазначила керівник турійського представництва Фонду Олена Мазурак.

Анатолій Антосюк очолює школу майже тридцять років. Що таке проект і як його реалізовувати, директор знає не з розповідей. Адже це – третій проект, який за останні роки було втілено на благо школи.

«Цей проект дуже важливий для школи. Діти нетерпеливо чекають, коли в них будуть уроки з використанням нового обладнання. До цього часу в нас не було такої можливості, адже вся комп’ютерна техніка давно застаріла», – ділиться Анатолій Антосюк.

Те, що уроки стали цікавішими, помітила і мама другокласниці Вікторія Щур. Жінка каже, що діти – найголовніше, що є у житті. Тому батьки як ніхто інший хочуть, аби перебування у школі приносило чадам якомога більше задоволення.

Як удосконалювати шкільну освіту, добре знає Сергій Власюк, директор школи сусіднього села Бобли, керівник районного осередку УКРОПу. За допомогою проектів у цій школі відремонтували спортзал, встановили сонячні батареї, а нещодавно Боблівська школа з допомогою Фонду також придбала мультимедійне обладнання.

«На сьогодні сільські школи не мають комп’ютерних класів. Саме тому ми змушені писати проекти, – констатує Сергій Власюк. – Добре, що є ініціативні громади, які цим опікуються. Директори шкіл, реалізувавши проект, передають естафету іншим навчальним закладам. Я передав цій (усміхається, – авт.). Тепер справа за іншими школами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ТУРІЙСЬК Показати IP 13 Квітня 2017 22:39
А коли ту хабарницю і злодійку ,завідуючою освітою притягнуть до відповідальності ! ВСІ школи вже закрила чині ???НЕХАЙ СЛУЖБА перевірить використання бюджетних коштів!!!
УЧИТЕЛЬКА Показати IP 14 Квітня 2017 21:38
КОШТІВ нема на ремонти шкіл, а машину на роботу за що купила ????Їздить на цій машині з своєю сімєю ї у вихідні дні Що їй все дозволено .Де наш попередній МИКОЛА????
ОСВІТА Показати IP 17 Квітня 2017 20:19
А коли ж ця освітянка гроші вчителям віддість які збирала будцімто на семінар ,на якому хвалилася про закриття шкіл .?БЕЗДАРА .= КЕРІВНИЦЯ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus