USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Економічна криза дійшла і до волинських сіл?

26 Листопада 2008 13:10
На Волині є борги із виплати заробітної платні працівникам сільських рад. Про це йшлося під час засідання обласної комісії із питань забезпечення своєчасності погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат 26 листопада, – інформує репортер «Волинських Новин».
 
За словами заступника голови Волинської ОДА Василя Байцима, у Луцьку сума заборгованості із виплати зарплати становить понад 750 тисяч гривень. Найгірший стан справ – на ЗАТ «Західпромбуд» (260 тисяч гривень) і ТОВ «Амексім-Сервіс» (152 тисячі гривень), де заборгованість практично не зменшується. Водночас на комунальних підприємствах Луцька заборгованість із виплати зарплати має тенденцію до зменшення.
 
У Нововолинську з 1 мільйона 193 тисяч боргів найбільше припадає на вугільні підприємства, зокрема на шахту №9, де працівникам ще не виплачено 355 тисяч гривень.
 
Підприємства та установи, де існує заборгованість по заробітній платі, присутні й у районах Волині. Зокрема, існує заборгованість по сільських радах Горохівського та Старовижівського району.
 
Проте під час засідання комісії так і не було заслухано голову правління ВАТ «Дубечнівський керамічний завод» Євгена Гладчука, який, за словами Василя Байцима, наразі перебуває у прокуратурі.
 
Начальник головного управління статистики у Волинській області Марія Мотиль, яка курує Старовижівський район, вважає, що заборгованість із зарплатні серед сільрад цього району після 1 грудня може збільшитися.
 
За словами начальника головного фінансового управління Волинської ОДА Ігора Никитюка, зараз областю недоотримано багатомільйонні дотації з держбюджету. Відповідно і сільські ради отримують недостатньо коштів.
 
Проте, як вважає Василь Байцим, наразі є всі шанси мінімізувати борги із зарплатні до кінця року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
месник Показати IP 26 Листопада 2008 14:18
до сіл добрався синдром Юльківщіни. Україні кірдець настав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus