USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Екс-голова СБУ назвав Мельниченка державним злочинцем

14 Квітня 2011 12:30
Колишній голова Служби безпеки України Ігор Смешко вважає колишнього співробітника президентської охорони Миколу Мельниченка державним злочинцем.
Про це він сказав перед входом до Головного управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури, – інформують Українські новини.
«Я впевнений в одному, що майор Мельниченко, це мій особистий погляд, є державним злочинцем. Тому що під час запису в першому кабінеті країни він записував відомості, які становлять державну таємницю», – підкреслив Смешко.
На його думку, ці записи потрапляли до закордонних спецслужб, чим було завдано збитків національній безпеці країни.
«Тривалий час ця інформація потрапляла до закордонних спецслужб іноземних держав і її використовували виключно на шкоду і для істотних втрат обороні та національній безпеці України», – сказав він.
При цьому екс-голова СБУ підкреслив, що йому відомо значно більше з цього питання, однак зазначив, що ця інформація не для ЗМІ.
Водночас Смешко знову зауважив, що розкриття справи про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе неможливо повністю завершити без розслідування справ, пов'язаних із записами Мельниченка.
Він вважає, що ці справи було закрито в березні 2005 року незаконно, оскільки не було дано відповіді на запитання, хто ініціював прослуховування кабінету Кучми і яким чином цю інформацію обробляли й поширювали.
Таким чином, екс-голова СБУ підкреслив, що без розслідування цих справ неможливо буде дати остаточну відповідь на питання про те, хто міг бути замовником убивства Гонгадзе.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus