USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Ексберкутівців, яких звинувачують у розстрілах на Інститутській, відпустили з-під варти

28 Грудня 2019 22:26
Київський апеляційний суд відпустив з-під варти трьох ексберкутівців, обвинувачених у вбивстві 48 і пораненні 80 чоловік на Інститутській 20 лютого 2014.

Про це повідомляє Новое время.

Раніше повідомлялося, що колишні співробітники спецпідрозділу Беркут, обвинувачені в розстрілах на Майдані, включені в список на обмін з «ЛДНР». Про це в суботу, 28 грудня, заявив прокурор Сергій Куций в Київському апеляційному суді, повідомляє УНІАН.

Відзначається, що в суді розглядається скарга адвокатів п’ятьох ексберкутівців, обвинувачених у масових розстрілах на Майдані 20 лютого 2014 року, про зміну їм запобіжного заходу.

Йдеться, зокрема, про Павла Аброськіна, Сергія Зінченка і Олега Янишевського. Ще двох ексберкутівців під домашній арешт відпустили раніше.

Прокурори надали суду лист генпрокурора Руслана Рябошапки, в якому йдеться про досягнуті політичні домовленості між Україною і Росією з обміну утримуваними особами. Згідно з листом, в список на обмін з української сторони включені ексберкутівці.

Прокурори також визнали, що ризик втечі ексберкутівців, в разі їх звільнення з-під варти, залишається, однак їх необхідно звільнити під особисті зобов’язання для того, щоб здійснити обмін.

У свою чергу, адвокати потерпілих у справі відзначили, що ексберкутівці не мають ніякого відношення до війни на сході України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
1 Показати IP 29 Грудня 2019 00:33
Прийшла зима почали садити добровольців та волонтерів.
@ Показати IP 29 Грудня 2019 08:38
Вони ж просто стріляли по людях ,як по живих мішенях. Ще б і нагородити іх...
Порада адвокатам Показати IP 29 Грудня 2019 08:53
Так вони і до вбивств відношення не дуже мають. ... Запитайте пашинського і парубія, хто вбивав людей. Ті точно знають.
скептик до Порада адвокатам Показати IP 29 Грудня 2019 12:40
не треба нікого питати.. всі і так бачили беркутню зі зброєю в руках
Народна прокуратура Показати IP 29 Грудня 2019 14:06
Пашинський ніколи і не приховував, що майданівці вбивали міліціонерів. Промоніторне Інтернет, де він дає інтерв'ю іноземним журналістам, виправдовучи це "революційною доцільністю". До того ж всі бачили кадри, як били ланцюгами і камінням, давили бульдозером беззбройних вв-ників, солдатиків, які навіть щитів не мали, палили беркутівців "коктейлями Молотова". Але аніжедєті, їм можна...
Анонім до Народна прокуратура Показати IP 29 Грудня 2019 16:04
коли ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus