USD 39.60 39.87
  • USD 39.60 39.87
  • EUR 39.65 39.87
  • PLN 9.70 9.88

Ексглава МЗС Румунії закликав Україну віддати свої землі РФ і трьом сусідам: йому відповіли

18 Вересня 2022 11:35
Колишній міністр закордонних справ Румунії Андрій Марга, який позиціонує себе політологом, під час презентації книги «Доля демократії» заявив, що Україна повинна поступитися територіями Росії і трьом сусідам.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Digi24.

«Ми в абсолютно винятковій ситуації, і я зі всією відповідальністю кажу, що Україна перебуває у неприродніх кордонах. Вона повинна поступитися територіями Угорщині (Закарпаття), Польщі (Галиччина), Румунії (Буковина) і Росії (Донбас та Крим). Це території інших країн», – сказав він.

Марга додав, що нині конфлікт можна вирішити тільки шляхом переговорів з Росією за посередництва Америки, Німеччини та Китаю.

Понад те, Марга заявив, що в Україні «про демократію не йдеться»: «Там до демократії ще далеко. Там заборонені партії, телебачення під контролем однієї з них. Є дуже заможні люди, які виїжджають з грошима із країни. Країна, з якої виїжджають з грошима, з усім, не може бути ні демократичною, ні розвиненою».

Українське посольство у Румунії, своєю чергою, відповіло, що такі заяви є неприйнятними ні за яких обставин: «Вони є особливо кричущим порушенням у той час, коли Україна героїчно захищає свою незалежність і безпеку всієї Європи».

«Ми шкодуємо, що колишній міністр європейської демократичної держави Марга робить заяви, які ставлять під сумнів основні принципи міжнародного права, особливо непорушність кордонів. Повна повага до цих принципів є основою безпеки та стабільності на континенті», – зазначили дипломати.

Додамо, з початку повномасштабного вторгнення Румунія допомагає Україні у військовій та гуманітарній сферах.

23 серпня Бухарест передав черговий транш з боєприпасами і запчастинами до військової техніки для ЗСУ.

Президент Румунії Клаус Йоганніс під час візиту Києва у червні заявляв, що Україна та її громадяни можуть розраховувати на румунський уряд та народ стільки, скільки потрібно.

Він також повідомив, що в Сучаві на повну потужність працює хаб міжнародної гуманітарної допомоги Україні. Вже було здійснено понад 40 відповідних транспортних місій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 18 Вересня 2022 12:14
А може Румунію віддати наприклад Німеччині
Мойша Показати IP 18 Вересня 2022 14:03
Треба розібратись що таке Румунія і де була територія Молдавії))
скептик Показати IP 18 Вересня 2022 14:04
те чмо мамалиги обїлось
Народна прокуратура Показати IP 18 Вересня 2022 14:53
Ось в таких ситуаціях, коли рф має великі проблеми і портебує пердишки, і "паляться" ті, хто отримував від неї хабарі. рф у відчаї задіює усіх своїх міньйонів
Правда Показати IP 18 Вересня 2022 16:20
Ну і "рєпа",добре відгодував румунський "циган"на харчах ублюдків рахи...так на чиїй стороні в другу світову воювали твої прихильники,як і цього ...з такою ж репою орбана...може європа просвітить людей,а не нелюдів...чи вже забули ІСТОРІЮ,а вона вчить і ще навчить...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus