USD 40.55 40.85
  • USD 40.55 40.85
  • EUR 40.75 41.00
  • PLN 10.12 10.28

Чи безпечні чорниці на ринках Луцька?

5 Липня 2016 13:56
Сезон чорниці в розпалі. В якій місцевості збирають ягоди, які варто купувати, чи перевіряють чорниці на показники радіації в лабораторії і чи має право на існування так звана стихійна торгівля? Про це на Центральному ринку Луцька дізнавалися журналісти ТРК Аверс.

Незважаючи на сезон, чорниць на Центральному ринку та поблизу – небагато. Самі ж продавці спілкуватися на камеру не хочуть, особливо ті, хто займається стихійною торгівлею. Натомість скаржаться на малу пенсію та рекламують свій товар. На ринку можна купити чорниці навіть з Рівненської області.

Зі слів одного з продавців, ягоди щодня перевіряють на вміст радіації.

У лабораторії Луцького управління ветеринарної медицини запевняють, що ягоди, зібрані поблизу обласного центру – безпечні. Натомість у чорниці, зібраній у лісах Любешівського, Любомльського та Маневицього районів, підвищені показники радіації.

На луцькі ринки ягоди привозять здебільшого з Луцького, Рожищенського, Ківерцівського районів. Відтак, як запевняє завідувач державної лабораторії ветсанекспертизи на Центральному ринку Тетяна Зарубайко, у ягодах із цих районів перевищень рівня радіації наразі не зафіксували.

Разом з тим, кожен покупець має право вимагати у продавця на ринку документ, де вказані всі показники. Натомість у лабораторії переконують, що ягоди «з землі» купувати не варто.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Абориген Показати IP 5 Липня 2016 14:04
Та де вони в Любомльском районі радіактивну чорницю найшли? Маячня.
Вітек Показати IP 5 Липня 2016 14:18
Шановний автор. Перш ніш писати цю маячню розберіться ( підвищений вміст- це превищення допустимих рівнів чи більше на 20-40 Бк/кг.) І де в Ковельському районі можна найти чорницю 190 Бк/кг.?
А Показати IP 5 Липня 2016 14:22
А ви не їжте і спіть спокійно.
поліщук (Ратнівський Показати IP 5 Липня 2016 14:36
Коли вже научитесь давати адекватні заголовки? Де було озвучено. що в Любешівському, Маневицькому і Любомильському районах радактивні чорниці? До речі, жіночка яка давала інтерв'ю, не володіє ситуацією, і всі її слова це домисли , ну і ще трохи нафантазували псевдожурналісти сайту. Любомильський район ніколи не був "зоною" і він навіть не граничить за радіактивними районами області, на відміну від "чистих" Рожищанського і Ківерцівського. А якщо врахувати. що щодня сотні тисяч кілограм чорниць зібраних в поліських районах, здають на бази і потім їх відпровляють в Польшу, то даний матеріал як мінімум є дилетанством або в гіршому випадку: чорна заказуха.
007 Показати IP 5 Липня 2016 14:50
Д*біли!!! ( вибачте на слові)
бандеровець Показати IP 5 Липня 2016 17:57
ага і з Луцького району ягоди привозять) скажіть де збирають

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus