USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

ФК «Волинь» здолала «Ниву» і за крок до Прем’єр-ліги. Фото

11 Травня 2010 12:47
У черговому матчі 28-го туру Чемпіонату України в Першій лізі луцька «Волинь» здолал в гостях тернопільську «Ниву» з рахунком 2:1.

Про це інформує офіційний сайт ФК «Волинь» .

7 травня 2010 року. Тернопіль. (17-30). Центральний міський стадіон. Перша ліга. 28-й тур

«Нива» (Тернопіль) – «Волинь» (Луцьк) 1:2

Склад «Волині»: 42.Ндоє, 3.Сімінін, 15.Літовченко, 37.Ковалюк, 29.Гринченко, 11.Гошкодеря, 5.Лопес, 21.Кінаш, 9.Герасимюк, 26.Бабир, 38.Коста.

Голи: Лео Коста (13), Сокіл (41), Рибальченко (84, з пенальті).

На 48-ій хвилині Кінаш не реалізував пенальті (воротар).

На гостьовий матч проти аутсайдера першої ліги – тернопільської «Ниви», волиняни вийшли надто розслабленими. Півтора тайму гравці фактично ходили по полю пішки. Втім, цього цілком вистачило, аби чітко зачинити господарів на їхній половині поля.

Стартові хвилини лучани провели у атаках і, попри відчайдушну гру тернопільських оборонців, за перші десять хвилин добряче понервували останніх. На третій хвилині Лео Коста після подачі кутового пробив головою, але м’яч, вдарившись в землю, перескочив поперечину. За три хвилини потому Бабир пробив з гострого кута зліва. Однак влучив у голкіпера. А на дев’ятій хвилині той же Бабир не дотягнувся до м’яча, аби головою переправити шкіряного у ворота після гарного пасу Кінаша з лівого краю.

Утім, на 13-й хвилині волиняни таки досягли свого – Гринченко з лівого флангу в центрі поля віддав передачу в штрафний майданчик на хід Лео Кості. Голкіпер «Ниви» незграбно руками вибив м’яч прямо в корпус бразильцю. І тому не залишалося нічого, як закотити шкіряного у порожні ворота – гол! 0:1.

Забивши, наші земляки заспокоїлися ще більше. Однак, це на перебіг подій на полі особливо не вплинуло – гра тривала на половині поля господарів. У середині тайму волиняни мали ще кілька моментів для взяття воріт. Але після удару Лео Кости на 20-й хвилині Мазур витягнув м’яч з-під поперечини. На 30-й Лопес з меж карного у ворота не влучив, а на 35-й той же Лео Коста не зміг відправити шкіряного у кількох сантиметрах поруч із стійкою.

Натомість, господарі наприкінці тайму скористалися однією-єдиною можливістю чітко пробити по воротах «Волині». Передача вперед виявилася точною і екс-волинянин Петро Сокіл ударом з лінії штрафного майданчика в дальній кут відправив м’яч до воріт Ндоє – 1:1.

Після відпочинку лучани відразу пішли вперед. На 48-й хвилині заробили право на одинадцятиметровий. Кінаш на лівому фланзі віддав пас вперед на Бабира. Той пройшов вздовж лицьової, змістився в карний, де Мельник, штовхнувши форварда руками в спину, завалив того на землю.

До 11-метрової відмітки підійшов Кінаш і пробив з лівої у лівий від воротаря кут. Однак Мазур у верхній точці таки зумів дотягнутися до м’яча і відбити того в поле.

Після цього «Нива», яка до перерви грала більшою мірою «як доведеться», чітко зосередилася на обороні, відтягнувши у лінію захисту відразу дев’ять гравців. Гостріше почали діяти тернопільські нападники - по-двоє, троє виходячи на поздовжні паси своїх оборонців й організовуючи швидкісні контратаки.

В останні двадцять хвилин волиняни нарешті включили швидкості й затисли господарів у власному штрафному майданчику. Двічі з вигідних позицій бив Рибальченко. У першому випадку – над поперечиною, у другому в останній момент на удар зреагував кіпер. Він же потягнув штрафні у виконанні Пічкура та Лісового.

Апогей гри припав на 84-у хвилину. Лісовий зліва отримав пас від Літовченка, увірвався в карний, фінтом прибрав м’яч під себе. А нескоординований Слука-молодший прийняв Максима «на стегно» - арбітр вдруге вказав на «крапку».

Цього разу пенальті пробивати взявся Рибальченко. Воротар «Ниви» ще до удару вийшов із воріт на добрих півтора метра, «хитнув» нападника і сам кинувся у вільний кут, куди й був посланий м’яч. Відбив 11-метровий. Проте, такі дії кіпера, як відомо суперечать правилам. Тому асистент арбітра подав сигнал про необхідність повторення одинадцятиметрового.

На цей раз Рибальченко не схибив й вивів свою команду уперед – 1:2. Щоправда, емоційна напруга серед місцевих уболівальників на даний момент досягла свого піку. Над стадіоном знявся незадоволений гул і хвиля не надто вихованого галасу на адресу судді. Однак, правила є правилами.

Завершальні хвилини пройшли також на емоціях. «Нива» спробувала було вирвати нічию. А «Волинь», у свою чергу, цілком могла покарати господарів за необачність.

Уже в компенсований арбітром час Гошкодеря гарним пасом вивів Рибальченка сам на сам з воротарем. Вадим промайнув захисників і, занадто зблизившись з кіпером, спробував перекинути того сильним ударом. Але м’яч пролетів над поперечиною.

У підсумку – цілком заслужена, але, можливо, не надто упевнена перемога «Волині», яка продовжує боротьбу за вихід до Прем’єр-ліги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ViPiR Показати IP 11 Травня 2010 14:07
Не поспішайте такі заголовки писати! Ще 6-ть турів, а це не крок і всяке може бути (тьху-тьху-тьху)! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus