USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Франція завдала удару по авіабазі сил Каддафі

24 Березня 2011 16:15
Французькі винищувачі в ніч на четвер, 24 березня, обстріляли авіабазу армії Муаммара Каддафі в Лівії.

Про це заявили в генштабі Франції, - пише Кореспондент .

"Сьогодні вночі було здійснено напад з використанням ракет, в операції брали участь винищувачі Рафаль і Міраж. Метою була військова авіабаза, розташована на лівійської території. Точні результати поки з'ясовуються і є конфіденційними", - сказав представник французьких військових.

За його словами, база розташована в 250 кілометрах на південь від лівійського узбережжя. У генштабі також зазначили, що з початку операції в небі над Лівією не був збитий жоден французький літак, а операції ВПС Франції не призвели до жертв серед цивільного населення.

"Що стосується ударів, які були завдані нами до цього моменту, ми впевнені, що" побічного збитку "не було", - заявив представник генштабу.

Зазначимо, що раніше агентство AFP повідомляло, що міжнародна коаліція завдала бомбових ударів по військовій базі в 32 кілометрах на схід від Тріполі в регіоні Таджура, після чого на базі, за свідченнями очевидців, виникла пожежа.

Тим часом міністр оборони Франції Жерар Лонге заявив, що резолюція ООН з Лівії дозволяє учасникам коаліції знищувати не тільки бронетехніку, а й вантажівки тилового забезпечення, а також солдатів, які загрожують мирному населенню.

"Ті, хто надає тилову підтримку армії, можуть також, за наявності чіткої ідентифікації, потрапити під удар. Навіть піхотинці, які представляють організовані підрозділи і стануть брати участь у забезпеченні дій, ворожих цивільному населенню, можуть потрапити під удар", - сказав Лонге.

Раніше 22 березня глава міністерства оборони США Роберт Гейтс заявив, що коаліційні сили незабаром припинять активну фазу військових операцій в Лівії. За його словами, США передадуть командування військовою операцією протягом декількох днів і суперечки щодо майбутньої ролі НАТО не будуть цьому на заваді.

Нагадаємо, операція Одіссея. Світанок почалася 19 березня після ухвалення Радбезом ООН резолюції, що передбачає можливі бойові дії без застосування наземних сил. В авіаударах по силам лівійського лідера Муаммара Каддафі беруть участь Франція, Великобританія, США, Іспанія, Італія і Канада.

За даними коаліції, в результаті ударів була виведена з ладу система ППО країни, а також інші військові об'єкти. Лівійські офіційні ЗМІ повідомляють, що коаліція завдала ударів по цивільних об'єктах у великих містах, у тому числі Тріполі, Бенгазі і Зуварі, і нафтосховищі в районі Місрати, в результаті чого загинули мирні громадяни.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus