USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.80
  • PLN 9.65 9.85

Героя волинської бригади посмертно нагородили орденом

6 Вересня 2022 13:23
Указом Президента України жителя села Купичів Леоніда Тімцо посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня за особисту відвагу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі.

Про це повідомили у Турійській громаді.

Леонід Тімцо народився 23 липня 1983 року в селі Купичів. На початку повномасштабних воєнних дій в лютому нинішнього року його одним із перших призвали до лав Збройних сил України. Проходив військову службу в 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого. Востаннє Леонід Тімцо виходив на зв'язок з рідними 7 березня. Загинув разом із побратимами у Бучанському районі на Київщині. І лише після звільнення цих територій від окупації вдалося забрати тіла наших воїнів із поля бою. Довгий час тривала експертиза ДНК та упізнання рідними. Чин поховання відбувся 13 квітня у Свято-Преображенському храмі. Похоронили Леоніда Тімцо поруч із земляком Іваном Антонюком у рідному селі на пагорбі Слави, де земний спочинок знайшли воїни Першої і Другої світових воєн та Української повстанської армії.

Орден «За мужність» ІІІ ступеня мамі Надії Степанівні вручили представники Третього відділу Ковельського районного центру комплектування і соціальної підтримки підполковник Владислав Оксентюк та підполковник Сергій Яровенко. Турійський селищний голова Олексій Безсмертний висловив Надії Степанівні слова подяки за сина та його героїзм і побажав, аби ще один син, який нині теж боронить Україну, повернувся якнайшвидше додому живим і здоровим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus