USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Активісту винесли вирок, бо облив водою прокурора

14 Листопада 2014 07:00
Минулого тижня громадський активіст і адвокат Дмитро Карп облив водою військового прокурора Анатолія Матіоса. Інцидент стався під час зустрічі Матіоса з батьками бійців 51-ї ОМБ, яких три місяці тримали в Запоріжжі, звинувачуючи у дезертирстві, - повідомляє "Україна молода".

Нагадаємо, до свого заступника рідних вояків направив Генеральний прокурор Віталій Ярема, який у той день поспішав на засідання РНБО. Але замість співчуття стривожені батьки зустріли зовсім іншу реакцію.

«Такого хамства ми ще не бачили. Нас із порогу обізвали «всеядними тваринами» і заявили, що ми істоти з низьким рівнем IQ, тому з нами немає про що говорити. Матіос постійно кричав на нас «не махайте в мене перед носом руками», «відійдіть». Було таке враження, що ми йому заважаємо», — розповідає мама одного з бійців Юлія Вєбнєва, яка була свідком інциденту.

Як жартували пізніше активісти, така поведінка прокурора мала всі ознаки істерики, з якої найефективніше виводити двома способами: холодною водою чи ляпасом. Схоже, Дмитро Карп спробував випробувати перший. Прокурор жартів не зрозумів і викликав міліцію, тож активістам, які приїхали підтримати батьків вояків, довелося, крім Генпрокуратури, попікетувати і біля Печерського райвідділку міліції, визволяючи свого товариша.



Щоправда, у своїй скарзі до представників столичної «феміди», яку днями розглядали в Печерському районному суді, Анатолій Матіос жодним словом про водні процедури не згадав. Не з’явився до зали суду і він сам, пославшись на нагальні справи. Натомість Дмитрові Карпу інкримінували вживання нецензурної лайки на адресу військового прокурора. З усіх свідків цю інформацію підтвердила лише свідок обвинувачення — працівниця прокуратури, але цього було достатньо, щоб суддя винесла обвинувальний вирок і засудила активіста до штрафу у розмірі 85 гривень.

Активісти, в принципі, таким вироком задоволені й уже оголосили збір коштів на оплату штрафу.

«Якщо це ціна питання, щоб поставити на місце чиновника, який дозволяє собі таку поведінку, то ми готові і далі так робити», — прокоментував рішення суду сам Дмитро.

Активісти мають намір і надалі тримати в полі зору справу бійців 51-ї бригади. «У цій справі відчувається зацікавленість військового прокурора Матіоса та інших високих чинів. Вони свідомо «закатують хлопців у асфальт», щоб приховати власнi прорахунки. Але ми хочемо, щоб правда взяла гору», — каже активіст.

Нагадаємо, учора у Володимирі-Волинському громада урочисто, як героїв, зустрічала бійців 51-ї бригади, яких таки перевели із Запоріжжя до місця дислокації. Окрім рідних та друзів, зустрічати військових прийшли місцеві активісти, а також студенти місцевого педколеджу та інші небайдужі мешканці міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus