USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гроші на житло для сімей загиблих в АТО повернули до бюджету

13 Лютого 2015 17:58
Волинська облдержадміністрація не ефективно використовує гроші, які виділяють з бюджету для придбання житла сім’ям загиблих в АТО бійців. 180 тисяч гривень, які виділили родинам загиблих, повернули назад до бюджету, - пишуть наші колеги із Громадського.Волинь.

Про це на свій сторінці у мережі Facebook повідомила старший інспектор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації Світлана Побережна.

Жінка заявляє про те, що Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації передав 180 тисяч гривень на закупівлю житла сім’ям загиблих бійців у Володимир-Волинський та Луцьк. Однак, ці гроші так і не використали, та повернули назад до бюджету.

«Обіцяла написати про неефективне використання коштів, виділених для придбання житла сім’ям загиблих. Прийшли кошти. Банада, щоб не брати на себе відповідальність, швиденько перекинув їх на Володимир-Волинську міськраду. Ту частину коштів використали, а інша (приблизно 180 тисяч гривень) лежали на рахунку у Володимирі з вересня до грудня та обезцінювалися», – пише Побережна.

Також Світлана Побережна зазначає, що у вересні з бюджету знову виділили гроші, однак директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації Володимир Банада не відповідально віднісся до розподілу цих коштів.

«У вересні минулого року надійшла нова сума. Банада відправив на Луцьк із першим-ліпшим листом із списком претендентів, який йому попався. А таких листів прийшло три: від Міноборони, від МВС і від Держприкордонслужби. Я йому декілька разів намагалась пояснити, що так робити не можна, потрібно взяти до уваги всі три списки, опрацювати їх відповідно до законодавства, а тоді приймати рішення щодо претендентів. Він уважно слухав, погоджувався і давав вказівки робити так, як він це розуміє, а не так, як каже закон», – заявляє жінка.

«В результаті, в Луцькій міськраді кошти теж пролежали до грудня місяця, обезцінилися, в кінці року розчухалися, і в авральному порядку щось там купили. Кому? Не знаю, хоча за посадою повинна була б знати. Не інформують. А саме цікаве: для того, щоб купити квартири в Луцьку, просили додати коштів у фонду Палиці. Ті дали. 180 тисяч гривень. В той же час, майже таку ж суму, яка пролежала у Володимирі і обезцінилась, повернули до бюджету. І не вірте, якщо будуть казати, що кошти прийшли для конкретної людини. Вони або не здатні зрозуміти, або брешуть. Ну от що робити із такими “господарниками”? У нас в країні так багато грошей, що ми дозволяємо собі так бездарно ними розпоряджатись?», – зазначає Побережна.

Нагадаємо, Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Волинської облдержадміністрації передав кошти на закупівлю житла сім’ям загиблих бійців у Володимир-Волинський та Луцьк із порушенням законодавства.

Також працівник цього департаменту Світлана Побережна заявила, що після того, як вона оприлюднила інформацію про неправильний розподіл коштів, її хотіли звільнити з роботи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus