USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гривня знецінилася наполовину

15 Грудня 2008 15:20
Національна валюта України втратила свою купівельну здатність на 47%. Про це під час прес-конференції в Луцьку розповів народний депутат від БЮТ Микола Потапчук, – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами Миколи Потапчука, зараз людей цікавить, чому Нацбанк так мляво діє по стабілізації фінансового становища і посиленню гривні. НБУ насправді робить вливання, але через непрозорість цієї політики гривня втратила свою купівельну спроможність на 47%, – зізнався нардеп.
Як приклад, Микола Потапчук навів допомогу деяким банкам. Зокрема «Надра» отримали 7,1 мільярда гривень, «Родовід» – 2,2 мільярда. Натомість держбанк «Ексіму», на якому тримається значна частина вагомих для держави операцій, дісталося лише 623 мільйони гривень.
Навіть голова наглядової ради НБУ Петро Порошенко кілька разів просив керівництво Нацбанку пояснити, яким чином визначається потреба у фінансуванні, але йому відмовили.
Не диво, що депутати планують заслухати звіт глави НБУ Стельмаха. Однак із боку Президента робиться все, щоб цього не сталося.
Перший заступник голови Бюджетного комітету ВР Євген Кирильчук висловив припущення, що відмиті на валютних операціях кошти можуть спрямувати на президентські вибори.
«Банків треба стільки, скільки треба. А то пройдеш вулицею, а там всі вивіски на літеру «б» – як не бар, то банк», – додав пан Кирильчук.
Його колега по фракції Сергій Шевчук додав, що зараз у кулуарах парламенту обговорюються можливі кандидатури на посаду чільника НБУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus