USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гузь звернувся до президента, ГПУ і СБУ щодо російського вугілля в Україні

14 Вересня 2019 17:14
Депутат Верховної Ради Ігор Гузь офіційно звернувся до глави держави, Генпрокурора та керівника СБУ з приводу присутності російського вугілля в Україні. У запиті йдеться, що 113 російських вагонів з вугіллям (станом на 04.09.2019), які перебувають на залізничній станції у місті Соснівка Львівської області, порушують національну економічну безпеку.

Як відомо із засобів масової інформації, ці вагони знаходяться у безпосередній близькості до вугільної збагачувальної фабрики «Червоноградська», що перебуває в підпорядкуванні ПАТ «Львівська вугільна компанія». Їх блокують місцеві активісти, щоб не допустити, аби російське вугілля перебувало на території України.

Крім того, у депзапиті вказано, що обробка і реалізація російського вугілля становить загрозу в роботі шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну. У перспективі без роботи може залишитися близько 10 000 громадян, які працюють у вугільній галузі регіону. Також парламентар вважає, що сам факт закупівлі та реалізації вугілля від держави-окупанта – злочин.

«Прошу невідкладно взяти ситуацію на особистий контроль, не допустити обробки і реалізації в Україні вже завезеного російського вугілля, запровадити повний мораторій на ввезення російського вугілля на територію України, притягнути винних до відповідальності згідно чинного законодавства», – йдеться у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 14 Вересня 2019 20:29
зима не за горами.
Свідомий Показати IP 14 Вересня 2019 21:27
А газ агресивний? А паливо для АЕС? І чому націоналістів називають печерними?
Свідомому Показати IP 14 Вересня 2019 23:03
Тому, що вони без газу в схронах жити будуть. Їм не звикати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus