USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Як депутати облради відпрацьовують довіру волинян. АНАЛІЗ

4 Липня 2013 08:35
Інтереси мешканців Шацького, Ківерцівського районів та міста Ковель депутати, обрані у відповідних округах, представляють найменш активно.
«Волинські новини» пропонують ознайомитися із діяльністю найпасивніших та найактивніших обранців волинської громади.

«Прогульники» у Волинській облраді

Депутат Волинської облради Василь Денисовець, обраний в одномандатному мажоритарному виборчому округу № 32 у Шацькому районі був найбільшим «прогульником» у період з 1 січня по 1 червня 2013.

Він пропустив усі пленарні засідання чотирьох сесій та два з трьох засідань комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, членом якої він є. Окрім того, обранець громади не ініціював проектів рішень та не озвучив жодного депутатського запиту або ж запитання під час сесійних засідань.

Обранці громади Володимир Дуб та Олександр Хоміч, обрані депутатами Волинської обласної ради в мажоритарному округу №10 у Ківерцівському районі та за списком ВО «Батьківщина» відповідно, не належно відвідували пленарні засідання профільних комісій облради.

Перший не прийшов на засідання комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та ЖКГ один раз. До того ж, він не ініціював жодного проекту рішень, депутатського запиту, або запитання.

А от щодо депутата Олександра Хоміча, то він «прогуляв» ще й 5 з 6 засідань «бюджетної» комісії, членом якої він є. Утім, у період з 1 січня по 1 червня він озвучив один депутатський запит.

Обраний депутатом Волинської обласної ради в одномандатному мажоритарному виборчому округу № 36 у Ковелі Василь Байцим також був не надто активним. Обранець громади проігнорував 7 з восьми пленарних засідань сесій, які відбулися з 1 січня по 1 червня цього року.

Щоправда, він був присутнім на 6 з восьми засіданнях комісії з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, членом якої він є. Запропонував на розгляд колег Василь Байцим й один запит, який колеги підтримали на одній з цьогорічних сесії.

«Активні» обранці волинської громади

Найбільше проектів рішень на розгляд сесій Волинської обласної ради розробив депутат Сергій Слабенко, обраний у багатомандатному виборчому округу за виборчим списком ВОО «Наша Україна». Так, загалом він ініціював 30 проектів рішень, які розглянули на 4 сесіях, які уже відбулися в облраді з початку 2013 року. Протягом цього часу обранець громади був відсутнім лише на одному пленарному засіданні сесій.

Щодо комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, членом якої є Слабенко, то він відвідав усі її засідання.

На другій позиції серед «найактивніших» за кількістю поданих проектів рішень зі значним відривом – «свободівець» Віталій Собко, якого теж обрали за списком. У його активі – 4 проекти рішень. Він також озвучив 5 депутатських запитів та 1 запитання під час сесій. Будучи членом комісії з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, ЗМІ, Віталій Собко не прийшов лише на одне її засідання профільної комісії облради і був присутній на усіх 8 пленарних засіданнях 4 сесій, які відбулися у період з 1 січня по 1 червня.

Щодо оголошених депутатських запитів та запитань, то з початку цього року лідирують опозиціонери Олександр Пирожик, якого обрали за списком від ВО «Свобода», Ігор Гузь, обраний депутатом Волинської облради в одномандатному мажоритарному виборчому округу № 27 у Старовижівському районі та «помаранчевий» депутат-списочник Сергій Слабенко.

Так, Пирожик під час 4 сесій у 2013 році оголосив 17 депутатських запитів і 1 запитання. Утім, лише 11 із запитів «пройшли». Ігоря Гузя із його 1 депутатським запитанням та 13 запитами можна вважати найменш успішним, оскільки 10 з останніх колеги не підтримали. А от Сергій Слабенко встиг задати 14 депутатських запитань і оформити 1 запит.

Олександр Пирожик проігнорував 3 пленарних засідання сесій. Однак, був присутнім на усіх засіданнях комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів, в якій працює. А обранець громади Ігор Гузь не відвідав 2 засідання «бюджетної» комісії, членом якої він є. Проте, він був присутнім на усіх пленарних засіданнях сесій.

Робота в комісіях



Один з пропусків депутата Петра Проня в облраді пояснили «лікарняним».


Варто зазначити, що одне з них було спільним з комісією з питань міжнародного співробітництва.

Обранця громади Миколи Давидюка не було на одному із засідань лише через те, що він не був членом цієї комісії.

Нещодавно обраний депутатом обласної ради Роман Микитюк був присутнім лише на одному засіданні комісії, оскільки до того не був її членом.

Депутати Святослав Боруцький та Надія Григола хоч і не були на двох та одному засіданнях відповідно, утім, це було пов’язано із тим, що вони не були членами цієї комісії.



Як активно депутати збиралися на сесіях
Окрім засідань комісій, у період з 1 січня до 1 червня у Волинській облраді сесію скликали 4 рази. Загалом же відбулося 8 пленарних засідань.

Напрацювання депутатів Волиньради

Решта обранців громади можливістю ініціювати проекти рішення не скористалися.
Щодо тих, хто не ініціював жодного проекту рішень, ані озвучував депутатських запитів і запитань, то їх виявилося аж 29 осіб.



Юлія Шрамко
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Філозоф Показати IP 4 Липня 2013 11:55
Гарна статистика. Наглядна. Оті задні - чого лізли? Реторично...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus