USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Як УПА «марширувало» Україною. ФОТО. ВІДЕО

15 Жовтня 2012 11:47
Традиційно 14 жовтня в багатьох містах України відбулися так звані Марші УПА. Найбільше учасників цей захід зібрав у Києві та Львові - більш як дві тисячі осіб.

Найцікавіше було в столиці України. В центрі Києва зібралося від 10 до 20 тисяч прихильників УПА, які заполонили весь сквер Тараса Шевченка.

Попереду колони учасники маршу несли великий розтягнутий Державний прапор України та тримали в руках червоно-чорний стяг УПА, а також портрет лідера ОУН Степана Бандери.

Під час руху колони невідомі особи підпалили димові шашки, але правоохоронці вирішили не втручатися, тому дійство відбулося без ексцесів.

Закінчився Марш на Михайлівській площі, де відбувся концерт українських гуртів.

«Відзначилися» 14 жовтня і київські комуністи. Приблизно 100 «червоних» біля пам'ятника Леніну без «суду і слідства» стратили чільника УПА Романа Шухевича та Бандеру.






Близько двох тисяч людей взяли участь у Марші слави УПА, який пройшов центральними вулицями Львова. На чолі колони йшли ветерани УПА з букетами квітів. За ними - кілька десятків членів скаутської організації «Пласт», які несли портрети командирів УПА. Далі в уніформах УПА і зі зброєю в руках йшли члени громадської організації «Пам'ять».

Також у Львові до свята створення Української повстанської армії створили унікальний повстанський трамвай. Його вагони прикрашені символікою УПА, а в салоні лунають патріотичні пісні.







Невеликий за кількістю учасників марш пройшов і в Івано-Франківську. Тут ветерани та лідери правих партій і громадських організацій, молодь та пластуни провели на Вічевому майдані урочисте віче. Священики відслужили екуменічний молебень до Божої матері, Покрови Богородиці.







Марш УПА в Тернополі теж зібрав небагато учасників. Люди вимагали відставки уряду та повернення звань героїв Степану Бандері та Роману Шухевичу.





Як Марш УПА «ходив» Луцьком читайте ТУТ.

У матеріалі використана інформація з сайтів ТСН та ZIK і з блогу Наталії Дмитрук на Газета.ua.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Mozart Показати IP 15 Жовтня 2012 11:58
Ото повилазило...!!! :(
дрогобичанка Показати IP 15 Жовтня 2012 14:51
http://youtu.be/ATRrH_siDZk а так пройшов смолоскипний марш слави УПА у м.Дрогобич
Я Показати IP 15 Жовтня 2012 21:02
Гусеницами их всех давить !!!
PLASTUN Показати IP 23 Жовтня 2012 16:28
Мій батько пішов на фронт у 18 рочків та помер у 85 років,дивлюся на людей у шинелях щось молоді хлопці для УПА,але молодь тягнеться до цього Вона хоче мати героїв .Причьоме молодь буде сприймати історію як вигідніше для героїв.
Юрий Показати IP 15 Жовтня 2014 06:44
Портрет фюрера какбы намекает нам, что фашистов на Украине нет...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus