USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Янукович таки підписав закон про утилізацію авто

3 Серпня 2013 19:00
Президент Віктор Янукович підписав закони про утилізацію знятих з експлуатації автомобілів і внесення відповідних змін про сплату екологічного податку за їх утилізацію в Податковий кодекс. Про це повідомляється на сайті Верховної Ради в п'ятницю, 2 серпня, - інформує ТСН.

Зокрема, закон про внесення змін у Податковий кодекс України "Про сплату екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів" було підписано главою держави 30 липня, а "Про утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів" - 31 липня.

Нагадаємо, 4 липня Верховна Рада прийняла закони про утилізаційний податок, величина якого для конкретного авто розраховується з урахуванням базових ставок та коригуючих коефіцієнтів, прив'язаних до об'єму двигуна і залежно від того, нове авто або старе. Базова ставка податку для легкових автомобілів складає 5,5 тисячі гривень, на інші ТЗ (автобуси, вантажні, вантажопасажирські автомобілі або спецавтомобілі) вона становить 11 тисячі гривень. При цьому вітчизняні виробники звільняються від його сплати під гарантії створення утилізаційних потужностей. З критикою цієї ініціативи України виступив Європейський Союз, який висловив сподівання, що Україна зробить все можливе для того, щоб цей закон не набув чинності.

"Якщо Україна введе утилізаційний збір, це рішення буде мати дуже серйозний вплив на наші двосторонні економічні відносини", - відзначило представництво ЄС.

Своєю чергою, українські автоімпортери виступили з критикою прийнятих законів, зокрема, з урахуванням низки недоробок і відсутності чітких критеріїв визнання транспортних засобів такими, що підлягають зняттю з експлуатації та передачі на утилізацію. На думку ж українських автовиробників, які висловили готовність створювати утилізаційні центри, обов'язкова утилізація застарілих ТЗ створить передумови для нарощування обсягів виробництва на вітчизняних автозаводах, що призведе до зростання кількості працівників у галузі та відрахувань до бюджетів та соцфонди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
вундер Показати IP 4 Серпня 2013 16:28
Отакої-то шановні в нашій славній УКРАЇНІ ціни на авто і так в 4 рази вищі ніж в Європі, а рівень життя і зарплати на 50-80 відсотків нижчі , а тепер із-за чиїсь особистих амбіцій бо йому все мало ( щоб вони подавились) ціни на авто зростуть ще на 1000 доларів
b Показати IP 5 Серпня 2013 00:13
Твої слова та Богу в вуха..... Авто подорощають в розмітненні на 30-110 тис грн.
микола Показати IP 24 Серпня 2013 14:35
харашо люди не мають грошей на нове авто то і б,у не купиш! хоть шось в цій г... державі буде для людей а не проти?
микола Показати IP 24 Серпня 2013 14:40
немає щоб заплату підняти то останье з людей витягти! хто багатий той може позволити собі нове авто а простий робітник заводу навіть жигулі 80х років ледве може позволити зважаючи на ціни на одежу продукти комунальні платежі! я диву даюсь звідки в чиновників бареться стільки фантазіїщоб обібрати до нитки народ! (не подавляться!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus