USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Японці створили робота з емоціями

26 Червня 2009 11:01
Японські учені представили публіці емоційного робота KOBIAN. Цей андроїд, створений інженерами з лабораторії професора Ацуо Таканісі з Університету Васеда спільно з проектом Tmsuk, здатний яскраво передавати свої емоції. Про це 26 червня повідомляють «Волинські Новини».
Свій настрій і стан – захоплення, здивування, смуток, щастя, відразу або печаль, KOBIAN демонструє, використовуючи міміку і жести, максимально наближені до людських.
Розробники називають це «взаємодією з людьми через мову тіла». Робот, сконструйований на базі андроїда WABIAN-2R і «емоційної машини» WE-4R, вміє самостійно пересуватися і вступати в бесіди з людьми.
Своїми комунікативними здібностями робот зобов’язаний механізованим моторчикам і антропоморфній будові тіла. KOBIAN може рухати губами, повіками і бровами, – пише сайт ТСН.
За словами кібернетиків, новий робот-емо набагато ближчий до образу ідеального андроїда з майбутнього, ніж решта всіх існуючих механізмів подібного типа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus