USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ІД взяла відповідальність за теракт у католицькому соборі на Філіппінах

28 Січня 2019 11:14
Терористичне угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за подвійний теракт, який був скоєний у неділю, 27 січня, у католицькому соборі на півдні Філіппін.

Про це повідомляє американська компанія SITE Intelligence Group, яка спеціалізується на моніторингу повідомлень ісламістів, передає Deutsche Welle.

Згідно із повідомленням ІД, на яке посилається SITE Intelligence Group, двоє смертників-ісламістів підірвали себе у церкві та на паркувальному майданчику біля неї в місті Холо в провінції Сулу.

Згідно з уточненими даними, жертвами теракту стали щонайменше 18 осіб, понад 80 осіб отримали поранення. Раніше місцева поліція повідомляла про більшу кількість загиблих, проте згодом ці дані були уточнені у бік зменшення.

Як повідомлялося, дві бомби вибухнули у католицькому соборі під час недільної меси на півдні Філіппін, на острові Мінданао в місті Джоло, де активізувалися мусульманські бойовики.

Більшу частину населення міста Холо і загалом провінці Сулу становлять мусульмани. 21 січня на півдні Філіппін пройшов референдум, яким було затверджено створення в країні нового автономного мусульманського регіону, проте жителі Сулу голосували переважно проти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus