USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Іранські ракети обстріляли консульство США в іракському Ербілі

13 Березня 2022 08:20
У суботу ввечері у бік консульства США в Ербілі на північному заході Іраку було випущено кілька ракет. Також повідомляють про атаки на студію Kurdistan 24 у цьому районі.

Про це інформує Слово і Діло з посиланням на Jerusalem Post та Іракське інформаційне агентство (INA).

Губернатор Ербіля Омед Хошнау заявив, що в цьому районі впало кілька ракет. Він додав, що неясно, головною метою було консульство США чи аеропорт міста.

Згідно з даними INA, під час нападу було чутно п'ять вибухів.

При цьому міністр охорони здоров'я Курдистану заявив, що в результаті нападу у суботу ввечері немає поранених або загиблих.

Повідомляють, що відео, опубліковане в соціальних мережах з місця події, показує численні великі вибухи в цьому районі.
За словами репортера Kurdistan 24 Барзана Садіка, в результаті нападу також було пошкоджено студію каналу в цьому районі.Водночас шиїтський священник та іракський політик Муктада ас-Садр обурено відповів на ракетний удар, написавши у Twitter невдовзі після нападу: «Боже мій, Ербіль перебуває під вогнем втрат і зради, під страхом голодної смерті, наче курди були не іракці. Скоріше, вони легені Іраку та його неподільна частина. Ербіль не стане на коліна, окрім як поміркованості, незалежності і суверенітету. Миру і любові вам, Ербілю, і вам, курдам, і терпцю до досягнення: #Уряду національної більшості», – написав аль-Садр.
Варто зазначити, що останніми днями Іран погрожував помстою за смерть двох офіцерів Корпусу вартових ісламської революції (КВІР) під час нібито ізраїльського авіаудару в Сирії минулого тижня.

Пізніше іранські ЗМІ підтвердили, що це помста за знищення двох іранських офіцерів у Сирії силами ізраїльських ВПС.

При цьому іранська сторона повідомляє, що атаку вели по об'єктах Моссаду в Іраку.

Також ЗМІ повідомляють, що було завдано удару по військовій базі США в Іраку.

Окрім того, повідомляють про серйозні зіткнення в місті Ер-Ріяд у Саудівскій Аравії.

Як заявляє колишні політичний радник Дональда Трампа Джордж Пападопулос, Росія, Киай та Іран одночасно перевіряють Джо Байдена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus