USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Ірина Констанкевич: «Я знаю, яких змін потребує освіта»*

7 Жовтня 2014 10:10
Кандидат у народні депутати від Луцька Ірина Констанкевич у рамках зустрічей із мешканцями міста поспілкувалася зі студентами та викладачами Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки та Луцького педагогічного коледжу. З освітянами та студентами Ірина Констанкевич обговорила нагальні проблеми освіти місцевого та всеукраїнського рівнів, а також вказала на пріоритетні напрямки своєї діяльності у вирішенні соціальних, культурних та інших питань.

Знайомлячи студентів та викладачів зі своєю передвиборчою програмою, кандидат у народні депутати зазначила: «Мене хвилює те, якою мірою буде фінансуватися наука в нашій державі. Мені, як педагогу з 27-річним стажем, це дуже болить. Освіта, наука і культура займають в моїй програмі левову частку».

Луцьких студентів цікавило, які ініціативи Ірина Констанкевич як голова правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», втілюватиме у студентське життя. На це кандидат у народні депутати відповіла: «Ми будемо продовжувати роботу над новими проектами, спрямованими на розбудову студентського самоврядування, активного студентського життя. Ми радо підтримуватимемо напрацювання студентів, які стосуються розвитку нашого міста. Останнє, чим пишаємося у цьому напрямі, – видане спільними зусиллями зі студентами масштабне художнє видання «Луцьк: архітектура в замальовках». Ми маємо величезний досвід співпраці зі студентами. Вже впродовж трьох років допомагаємо найкращим студентам стипендіями, оздоровлюємо їх у Буковелі».
Освітяни запитували, як у майбутньому Ірина Констанкевич буде опікуватися проблемами інклюзивної освіти, тобто навчанням людей з особливими потребами. На це кандидат у народні депутати відповіла, що інклюзивна освіта – проблема, з якою вона стикнулася під час роботи у благодійному фонді.

«У межах роботи фонду ми співпрацюємо із організаціями, які опікуються дітьми з особливими потребами. Треба зрозуміти, що якщо ми претендуємо називатися сучасним європейським простором, то маємо піклуватися і про цю категорію людей. Тими благенькими пандусами, які в нас де-не-де є, ми цим людям не допоможемо. Інтелектуально ми вбиваємо цих людей ще з дитинства через те, що не створюємо відповідних умов для їх розвитку. Колись Міністерство освіти починало робити певні кроки у цьому напрямку, однак не завершило цієї справи. Я ж обіцяю, що зроблю необхідні конструктивні кроки, адже знаю, яких змін потребує освіта», – запевнила Ірина Мирославівна.

Директор Луцького педагогічного коледжу Петро Бойчук підтримав Ірину Констанкевич та висловив їй вдячність за вже зроблені добрі справи для коледжу: «Ми знаємо Вас через добрі справи, які ви довгий час робите для Луцька та Волині. Ви - освітянка, тому для нас серед кандидатів Ви найрідніша людина, людина високого інтелектуального рівня, яка знає проблеми освіти зсередини. Дуже багато вже зроблено для нашого коледжу фондом та Вами особисто. Мене дуже приємно вражає те, що Ви жодного слова не сказали про своїх конкурентів. Ви не критикуєте інших, ви просто звітуєте про вже зроблене та розповідаєте про конкретні наміри на майбутнє».
Окрім освітніх проблем, зі слів Ірини Констанкевич, дуже важливу роль у її передвиборчій програмі займає і вирішення соціальних негараздів населення. З її слів, щомісячно до фонду звертаються понад 200 людей за допомогою у рамках програми «З добром у серці». Фонд вирішує проблеми цих людей, утім це відбувається на рівні міста або області. Тому в подальшому вкрай необхідно на законодавчому рівні підтримувати ті ініціативи, які б стосувалися соціально незахищених верств населення та людей із обмеженими фізичними можливостями. Ірина Констанкевич запевнила, що вже має напрацювання в цій площині, оскільки фонд, який вона очолює, давно співпрацює із громадськими організаціями, що опікуються такими людьми.

Ще один напрям роботи, який, зі слів Ірини Констанкевич, став магістральним і займає чільне місце у її передвиборчій програмі, – це допомога учасникам АТО. «Я занурилася у цю роботу не тільки як голова правління фонду, коли до нас зверталися самі військові, їхні дружини, мами, а й як депутат Луцької міської ради. Як голова депутатської групи ініціювала Комплексну програму допомоги учасникам АТО та їх родинам. Ця програма прийнята в серпні нинішнього року під час сесії міської ради. Зараз ми працюємо над ефективними механізмами такої допомоги».

Своєю чергою, студенти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, а також Луцького педагогічного коледжу подякували Ірині Констанкевич за багаторічну підтримку, що спонукає їх до нових наукових звершень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 28
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 10:56
Вже із студентами напюсь.
ентузіаст Показати IP 7 Жовтня 2014 10:57
Чудова жінка підтримую її, олігархам місце у Верховній раді! Повертається час феодалізму!
Вчитель Показати IP 7 Жовтня 2014 10:57
Головне, що всі все знають. А зарплата на місці. Подивіться хоча б на вчителів-пенсіонерів, які нещодавно заходили в педколедж. Сморід і сором!
Хлопець з Копачівки до Вчитель Показати IP 7 Жовтня 2014 15:54
Гадаю, це перше про що вона подбає. Адже кому як не їй відомо скільки отримують освітяни і на скільки тих грошей вистачає.
Петро Показати IP 7 Жовтня 2014 11:13
Невтомна ти наша...)
СЕРГІЙ Показати IP 7 Жовтня 2014 11:14
КОНСТАНКЕВИЧ ІРИНА МИРОСЛАВІВНА ГОЛОВА ПРАЛІННЯ БЛАГОДІЙНОГО ФОНДУ НОВИЙ ЛУЦЬК ІГОРА ПАЛИЦІ ДЕПУТАТ ЛУЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ БЕЗПАРТІЙНА ПІДТРИУЄ УЧАСНИКІВ АТО БУЛА НА БЛАГОДІЙНОМУ КОНЦЕРТІ ВСЕ ДЛЯ ПЕРЕМОГИ КИНУЛА ГРОШІ НА УКРАЇНСЬКУ АРМІЮ ЧЕСНА ОРЯДНА СОВІСНА . ВОНА З НАРОДА І БУДЕ РОБИТЬ ВСЕ ДЛЯ НАРОДА. Я ВПЕВНЕНИЙ ЩО ВОНА БУДЕ ДЕПУТАТОМ ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ 8 СКЛИКАННЯ.
Анонім до СЕРГІЙ Показати IP 7 Жовтня 2014 11:26
КИНУЛА ГРОШІ НА УКРАЇНСЬКУ АРМІЮ - таки не свої, кровно зароблені, можна і попрокидатись.
СЕРГІЙ Показати IP 7 Жовтня 2014 11:16
коментар було видалено
Лемко до СЕРГІЙ Показати IP 7 Жовтня 2014 11:27
А може їх вже москалі своєю пропагандою перепрограмували. Нема їх тут, не. місце їм у ВР.
СЕРГІЙ Показати IP 7 Жовтня 2014 11:18
коментар було видалено
Лемко до СЕРГІЙ Показати IP 7 Жовтня 2014 11:29
Сергію, а дай ти мені відповідь, чого твого ляшка тільки по одному телеканалу показують? Невже грошиків у його повелителів більше немає?
титушко Показати IP 7 Жовтня 2014 11:21
Ты почему постоянно ореш,про звание героя забыл напомнить дляИрины
Агась Показати IP 7 Жовтня 2014 12:02
Все все знают, но вот дело с мертвой точки двигается чуть! Как так?!
Серж Показати IP 7 Жовтня 2014 12:20
Один бруд і нічого конструктивного в коментах нема. Жаль. у вас же нічого немає проти цієї жінки, того й біситесь. Голосуйте тоді за чинуш-злодюг. А Фондом Ірина керує, ще б хоч 50% так країною куревали б - ми б давно Америку перегнали:) Удачі, Ірино. Тільки не забувайте, що освіта ще є і на селах, і таких шкіл більше, ніж в містах, а відрізняються вони від міських, як чебуречна від ресторану.Врахуйте.
Анонім до Серж Показати IP 7 Жовтня 2014 13:07
А звідки у фонді гроші?
титушко до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 13:43
Ну накiнець _ головне питання?—откуда деньги Зин?
Марго до Серж Показати IP 8 Жовтня 2014 11:34
Шановний Серж! Якщо Ви так близько відомі з ситуацією на селі, то, будь ласка, і врахуйте Ви, що за "чебуречні" відповідатимуть ті, які йдуть на вибори від відповідних регіональних округів. Ірина Мирославівна, якщо Ви не в курсі, кандидат у народні депутати по 22 окрузі. А 22 округ - це м. Луцьк. Погоджуюсь з Вами, що народ "страдає" від відсутності компромату на пані Ірину, тому й сердиться.
Лучанин Показати IP 7 Жовтня 2014 13:50
Палиця з Коломойським свої кадри у ВР запроваджують.
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 15:19
Цікаво, а що вона не знає ? З медициною уже розібрались, з освітою теж знаємо. ..Залишилось сільське господарство, промисловість, усі види транспорту та ЖКП. Швидше за все і у цьому до 27 жовтня розбереться. .
Хлопець з Копачівки до Анонім Показати IP 7 Жовтня 2014 15:51
Жінка - інтелектуал, депутат - то чому їй не знати і не розумітись у цих сферах? Це у її інтересах і у її компетенції. Тому все в порядку. Не треба розводити безлад.
даеш в депутати Показати IP 7 Жовтня 2014 19:13
"и жнец и чтец и на дуде игрец", - прислівя російське, а героїня наша!
студентка І.М. до даеш в депутати Показати IP 8 Жовтня 2014 12:22
Ця людина справді знає, чого бракує освіті, бо має величезний досвід роботи у цій галузі. Вона компетентний освітянин і зможе на законодавчому рівні здійснити необхідні перетворення в освіті! Крім того, вона, на відміну від інших кандидатів, дуже проста і людяна. В університеті до неї завжди можна було підійти і поговорити. До всього і всіх вона ставиться з розумінням і людяністю.
інтелектуал Показати IP 7 Жовтня 2014 21:18
Поліщуки, якщо не оберете Констанкевич, я собі харакірі здєлаю або повісюсь. Невже вам мене не жалко? Га?
розум Показати IP 8 Жовтня 2014 09:28
Ірина Миросавівна - розумна, мудра, освічена, а в наш час це багатого вартує. Вона постійно працює і намагається покращити ситуацію, яка склалася. А компромату на неї дійсно немає. От наш народ хорошого не хоче бачити, а конкретно поганого немає, ось і пишуть всяку дурню, а думати ми не звикли. Вважаю, що Ірина Мирославівна достойний кандидат у народні депутати України.
Скептик Показати IP 8 Жовтня 2014 15:53
Діючий завкафедри, діючий докторант, діючий депутат і діючий голова правління...
Х Показати IP 8 Жовтня 2014 15:55
А яке у неї громадянство ? У Коломойського крім українського є паспорти громадянина Ізраїлю та Кіпру . А у неї ? Зрозуміло що Сорокопуд громадянин України доки там є підозрювані та обвинувачені . А вона ?
каям Показати IP 8 Жовтня 2014 22:01
Вона мені чимось на Голеву похожа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus