USD 40.80 41.20
  • USD 40.80 41.20
  • EUR 40.80 41.40
  • PLN 10.22 10.48

Нардеп з Волині звернулася до Гройсмана щодо землі для атовців

2 Липня 2018 22:56
Під час робочих візитів народного депутата Ірини Констанкевич районами та селами волинського Полісся, до нардепа постійно звертаються учасники антитерористичної операції та члени сімей загиблих воїнів щодо виділення земельних ділянок для будівництва та обслуговування житлових будинків, ведення селянського господарства, садівництва, індивідуального дачного будівництва, йдеться на сайті нардепа.

Попри всі обіцянки влади, забезпечення всіх учасників АТО земельними ділянками залишається основною проблемою, з якою атовці щоразу звертаються до чиновників. І хоч законодавством визначено першочергове право учасників АТО на отримання землі, насправді є чимало і об'єктивних, і бюрократичних проблем та перепон.

Не краща ситуація і на Волині, де хлопцям масово відмовляють в отриманні земельних ділянок. Якщо землю й виділяють, то часто вона у десятках кілометрів від цивілізації - занедбана та без комунікацій.

Корупційні схеми Держгеокадастру із землями селян та створення на Волині монополії землевпорядних фірм з інших областей – це далеко не весь перелік проблем, з якими стикаються атовці, аби отримати довгоочікувану земельну ділянку.

З цього приводу із відповідним запитом Ірина Констанкевич звернулася до Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

За інформацією Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру з початку проведення антитерористичної операції до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області надійшло 767 клопотань про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих воїнів на території Камінь-Каширського (71), Ківерцівського (635), Любешівського (31), Маневицького (30) районів Волинської області. Головним управлінням надано 667 наказів про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, з них на території районів: Камінь-Каширського – 64, Ківерцівського – 566, Любешівського – 22, Маневицького – 15 наказів.

«Головним управлінням передано у власність 534 земельні ділянки, з них на території районів: Камінь-Каширського – 53, Ківерцівського – 459, Любешівського – 7, Маневицького – 15 земельних ділянок. Станом на 7 червня цього року на розгляді у Головному управлінні знаходиться 18 клопотань про надання дозволу на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність учасникам антитерористичної операції та членам загиблих воїнів на території вищезазначених районів Волинської області», - йдеться у відповіді на запит нардепа.

За інформацією Головного управління, станом на 05.06.2018 року загальна площа зарезервованих земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності для передачі у власність учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих воїнів на території Волинської області становить 4,9 тис. га, зокрема, на території районів: Камінь-Каширського 154, 92 га, Ківерцівського – 405, 77 га, Любешівського – 223, 91 га, Маневицького – 191, 98 гектарів.

Головним управлінням розроблено альбоми-атласи про зарезервовані земельні ділянки для передачі їх у власність учасникам антитерористичної операції та членам сімей загиблих воїнів на території Волинської області, які розміщено на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру у Волинській області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus