USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Ісландський вулкан продовжує збиткувати. ВІДЕО

19 Квітня 2010 11:57
Найбільші європейські авіаперевізники зажадали від авіаційної влади негайного перегляду рішення про скасування значної кількості рейсів.

Сумарний збиток аеропортів і авіакомпаній через їх закриття внаслідок хмари попелу від ісландського вулкану вже перевищив мільярд євро, передає ТСН.
Авіаперевізники - зокрема, Air France, Lufthansa, KLM, British Airways - вказують на вкрай негативний вплив заборони на індустрію, а також на безпеку проведених низкою компаній тестових польотів.

Найбільші європейські авіаперевізники, робота яких була блокована через хмари попелу ісландського вулкану, зажадали від авіаційної влади негайного перегляду рішення про скасування значної кількості рейсів.

"Ми підтримуємо зусилля, спочатку вжиті Єврокомісією, Євроконтролю та національними урядами (держав ЄС) для забезпечення безпеки польотів, однак закликаємо до негайної переоцінки прийнятих на європейському рівні заходів", - йдеться в заяві.

Член Європейської комісії, відповідальний за транспорт, Сийм Каллас висловив надію на те, що в понеділок вже половину європейського повітряного простору можна буде оголосити вільною від ризику. "Ми не можемо чекати, поки попеляста хмара розсіється", - заявив він.

За словами Калласа, в понеділок міністри транспорту країн ЄС проведуть відеоконференцію, в ході якої буде дана оцінка ситуації, що склалася.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus